NRK Meny
Normal

Her er ordførernes nyttårsforsetter

To av ordførerne i Telemark oppsummerer det gamle året, og avslører sine planer for det nye.

Ordførernes nyttårsforsetter

Ordfører i Nome Bjørg Tveito Lundefaret og ordfører i Skien Hedda Foss Five sier de to kommunene står framfor en rekke utfordringer i 2015.

Foto: NRK

Bjørg Tveito Lundefaret, ordfører Nome

Bjørg Tveito Lundefaret

Ordføreren på Notodden, Bjørg Tveito Lundefaret sier tilrettelegging av næringsutvikling er viktig.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Lundefaret minnes 2014 med blandede følelser. Hun sier til NRK at hun ofte føler at utfordringene kommunen står overfor ofte overskygger det gode som skjer:

– I Nome har vi dette året feiret 50-årsjubileum. Selv om vi ikke har feiret voldsomt, har vi hatt noen markeringer, og det synes jeg vi fortjente. Men det jeg husker som spesielt vanskelig i 2014, var stengningen av Bratsberg teglverk. Det var et slag for Nomes befolkning. Det har vært en stor og viktig arbeidsplass gjennom mange år, og stengningen vil by på utfordringer også videre.

Ordføreren har planene klare for det nye året:

– Arbeidsplasser er veldig viktig, for vi går mot mer usikre tider. Jeg mener arbeidsplasser er grunnmuren i kommunen, som vi kan bygge videre på. Det blir viktig å legge til rette for næringsutvikling i tiden framover.

Les også: Kan ikkje lage budsjett

Les også: – Farlig å glede seg for mye

Hedda Foss Five, ordfører Skien

Hedda Foss Five

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five, vil jobbe for flere arbeidsplasser og vekst i befolkningen i 2015.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Skiensordføreren ser tilbake på et år hvor det har skjedd mye i kommunen hennes, men det er noe hun husker bedre enn annet:

– Jeg vil trekke fram et vedtak som har fått nasjonal oppmerksomhet, og som retter seg mot et tryggere og bedre arbeidsliv og kampen mot sosial dumping. «Skiensmodellen» går nå land og strand rundt. Det er veldig viktig med gode arbeidsplasser, for hvis arbeidsplasser tipper, får det veldig store konsekvenser. Heldigvis ser vi at det skjer mye spennende på Herøya, og det betyr mye for Skiens befolkning. Vi ser også vekst og utvikling i Skien, blant annet på Klosterøya og på Rødmyr.

Flere arbeidsplasser og vekst i befolkningstallet blir kampsaker for Foss Five i året som kommer:

– Det å gjøre oss attraktive er min store sak for 2015, og jeg tror stikkordet er arbeid. Har vi attraktive arbeidsplasser i Skien og i Grenland, flytter folk til regionen vår, og det tror jeg får ringvirkninger for hele Telemark.

Les også: – Farlig å glede seg for mye

Les også: Skien må kutte 25 millioner