NRK Meny
Normal

Her er norske Lyn Gordon

Han opplevde fantastiske historier og oppdaget et mystisk fremtidsland. Denne julen møter du ingeniør Knut Berg.

Juleheftet Knut Berg
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Endelig, vil kanskje noen si. Denne julen kommer fortsettelsen på historien om ingeniør Knut Berg.

Sist nordmenn hørte fra han var faktisk i 1960!

Nå relanseres juleheftet med Knut Berg, og forfatterne som har fått i oppgave å ta opp historien fra sist er ingen ringere enn Tor Åge Bringsværd og Jon Bing.

- Han kommer ut for de meste fantastiske opplevelser. Han startet sin karriere i et jernbaneprosjekt i India. Det var der det hele begynte, forteller Bringsværd.

Julehefte Knut Berg
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Bereist mann

Ingeniøren Knut Berg har vært mange steder. Han fant et fremtidsland i Malaysia, og på 1950 tallet var han rundt på de forskjellige planetene, blant annet på Mars.

- Jeg husker denne karen veldig godt, og jeg var en stor fan av ham.

Jeg sto og vaket rundt jernbanekiosken, og ventet på at juleheftet med Knut Berg skulle komme i vindueT

Tor Åge Bringsværd, forfatter

I år vender ingeniøren Knut Berg tilbake til jorden. Han lander i Oksebåsen på Andøya, og fortsetter en spennende ferd oppover kysten. Første julehefte av ingeniør Knut Berg kom til jul i 1943. Etter det kom det 18 hefter, ett hvert år, frem til 1960. Og nå, 47 år etter er han tilbake.

Julehefte Knut Berg
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Fantastiske tegninger

Det er Knut Westad, som er en anerkjent tegner gjennom 30 år, som har tegnet bildene i heftet. Han har blant annet tegnet Fantomet, Tåkehauk, spaningsserien Tigalo, og Peer Gynt.

- Det er helt fabelaktige tegninger, og det som er morsomt er at heftet er på nynorsk. Til og med prinsessen fra Kalimanko, men det har hun sikkert lært seg fordi hun er så forelsket i Knut Berg, ler Bringsværd.

(NRK)