NRK Meny
Normal

Her er det snart klart for skisesong

Gaustablikk Skisenter spår sesongåpning i bakken om tre uker.

Oppstart av snøproduksjon Gaustablikk skisenter

Oppstart av snøproduksjon ved Gaustablikk skisenter.

Foto: Gaustablikk Skisenter

– Det er meldt gunstige værprognoser framover, og vi ser optimale forhold for stabil snøproduksjon, sier daglig leder ved Gaustablikk Skisenter, Trym Klingenberg.

Skisenteret er i gang med årets snøproduksjon og regner med sesongåpning av anlegget om tre uker.

– Vi har brukt sommeren på oppgradering og vedlikehold av anlegget, og ser nå fram til en god vintersesong, skriver Klingenberg i en pressemelding.

Her kan du gå på kunstsnø i helga

Kanonene går

Gaustablikk har historisk åpna anlegget i perioden fra midten av oktober og fire uker fram. Og driverne har tro på at været kommende vinter vil gi mange kalde og tørre måneder, med mye natursnø.

– Vi har vært klare for produksjon en stund, så det er godt å være i gang nå. Nok og riktig snø er en forutsetning for å kunne by på gode skiforhold, sier alpinsjef og driftsleder, Lasse Lund.

Hotellbakken og barneområdet er de første bakkene som åpner i anlegget. Deretter åpnes traseene fortløpende så fort det er nok snø.

– Vi har en lang og forhåpentligvis snørik sesong foran oss, sier Klingenberg.

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.