NRK Meny
Normal

Her ender reiseregningen din

Hvert år reiser nordmenn fire millioner ganger til og fra behandling. Det koster samfunnet to milliarder kroner.

Pasientreiser ANS
Foto: Dag Jenssen

Det er til Pasientreiser ANS i Skien du skal sende reiseregningen din. Men bare hvis du har reist til og fra en offentlig godkjent behandling. Hvis du gjør det, er du ikke alene - nordmenn reiser hele fire millioner fram og tilbake til behandling hvert år.

I løpet av 2009 har det vært en gradvis overføring av pasientreiser fra NAV til det nye selskapet som hadde offisiell åpning i dag.

Pasientreiser ANS ble etablert i mai i fjor, og var i full drift fra september.

Video nsps_upload_2010_1_14_13_39_16_732.jpg

Se video med administrerende direktør Marit Kobro her.

3 000 reiseregninger hver dag

Til sammen jobber det 70 mennesker i selskapet. Daglig kommer det over 3 000 reiseregninger inn til kontoret, noe som utgjør 80 kilo.

- Det er viktig å huske på at penger til pasientreiser og penger til behandling skal dekkes innenfor samme totalramme. Det dreier seg om store summer for samfunnet, sier administrerende direktør Marit Kobro i en pressemelding.

Mer effektivt

Hun forteller at etableringen skal gi en bedre og mer effektiv tjeneste for både pasientene og helseforetakene.

- Hver krone spart på effektiv bruk av pasientreiser betyr én krone mer til behandling.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen
 • Mye regn i vente

  Norges vassdrags- og energidirektorat har oppjustert flomfaren fra gult til oransje nivå – altså til nest høyeste nivå i Aust-Agder og Telemark.

  Laster Twitter-innhold
 • Ulykke i Høgenheitunnelen

  Høgenheitunnelen i Bamble er stengt etter en ulykke. En bil har kjørt på en annen bil bakfra. Nødetatene er på veg, melder politiet.