NRK Meny
Normal

Hentet to skadde skiløpere

Røde Kors' hjelpemannskaper i Telemark måtte hente to skiløpere som skadet seg på tur i Telemark fredag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

En mann ble lettere skadet i et fall på ski ved Bleporten på Blefjell.

En mann ble lettere skadd etter et fall på ski ved Bleporten på Blefjell langfredag. Røde Kors' hjelpekorps på Notodden rykket ut fra Nordstul for å bistå i et hjelpeoppdrag og tok mannen med seg for å møte ambulanse fredag kveld.

Kort tid etter fikk hjelpekorpset ny melding fra Hjartdal og rykket ut for å hjelpe en kvinne som falt på ski. Der var det mistanke om brudd i en ankel.

I går ble en tenåringsgutt innlagt på sykehus med alvorlige skader etter en skiulykke i Drangedal.

Rolig Langfredag

Ellers har langfredag likevel vært en roligere dag med færre skader enn skjærtorsdag, melder Røde Kors i Telemark. Det er rapportert inn 24 skader, der 10 personer er sendt videre til legevakt eller sykehus i Telemark langfredag.

– Det kan være været som er medvirkende årsak. Folk har prioritert å holde seg inne på grunn av litt dårlig vær. I tillegg har det ikke vært minusgrader og føret har vært litt mykere enn tidligere i påska, sier Kenneth Kvanaas, operativ leder i Telemark Røde Kors.

Røde Kors' hjelpekorps har hatt 164 mannskaper i beredskap denne dagen. 61 av disse har vært utstasjonert på flere vaktsteder rundtom i fylket.

Så langt i påsken har hjelpekorpsene vært ute på en ettersøkning, et redningsoppdrag og 21 henteoppdrag.

Anslår flere skader enn i fjor

Hittil i år har det vært totalt 169 skader mot 182 rapporterte skader i fjor. Til tross for en roligere langfredag tror likevel Røde Kors at de kommer til å oppleve flere skader i fjellet i år.

– Det er all grunn til å tro at vi kommer over fjorårets tall. Men det er ingenting vi heller ønsker enn å sitte i solveggen å nyte godværet. Likevel, skjer det noe er vi klare og drar til der det måtte trenges, sier Kvanaas.

Erfaringsmessig er det påskeaften som er den travleste dagen for hjelpemannskapene. Derfor oppfordrer mannskapene folk til å ta hensyn til vær og vind.

– Følg fjellvettreglene og planlegg turen godt. Ta med ekstra mat og klær i sekken. Ta livet med ro, nyt fridagene og for all del unngå stress, sier Kvanaas.