NRK Meny
Normal

Hentet to skadde skiløpere

Røde Kors' hjelpemannskaper i Telemark måtte hente to skiløpere som skadet seg på tur i Telemark fredag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

En mann ble lettere skadet i et fall på ski ved Bleporten på Blefjell.

En mann ble lettere skadd etter et fall på ski ved Bleporten på Blefjell langfredag. Røde Kors' hjelpekorps på Notodden rykket ut fra Nordstul for å bistå i et hjelpeoppdrag og tok mannen med seg for å møte ambulanse fredag kveld.

Kort tid etter fikk hjelpekorpset ny melding fra Hjartdal og rykket ut for å hjelpe en kvinne som falt på ski. Der var det mistanke om brudd i en ankel.

I går ble en tenåringsgutt innlagt på sykehus med alvorlige skader etter en skiulykke i Drangedal.

Rolig Langfredag

Ellers har langfredag likevel vært en roligere dag med færre skader enn skjærtorsdag, melder Røde Kors i Telemark. Det er rapportert inn 24 skader, der 10 personer er sendt videre til legevakt eller sykehus i Telemark langfredag.

– Det kan være været som er medvirkende årsak. Folk har prioritert å holde seg inne på grunn av litt dårlig vær. I tillegg har det ikke vært minusgrader og føret har vært litt mykere enn tidligere i påska, sier Kenneth Kvanaas, operativ leder i Telemark Røde Kors.

Røde Kors' hjelpekorps har hatt 164 mannskaper i beredskap denne dagen. 61 av disse har vært utstasjonert på flere vaktsteder rundtom i fylket.

Så langt i påsken har hjelpekorpsene vært ute på en ettersøkning, et redningsoppdrag og 21 henteoppdrag.

Anslår flere skader enn i fjor

Hittil i år har det vært totalt 169 skader mot 182 rapporterte skader i fjor. Til tross for en roligere langfredag tror likevel Røde Kors at de kommer til å oppleve flere skader i fjellet i år.

– Det er all grunn til å tro at vi kommer over fjorårets tall. Men det er ingenting vi heller ønsker enn å sitte i solveggen å nyte godværet. Likevel, skjer det noe er vi klare og drar til der det måtte trenges, sier Kvanaas.

Erfaringsmessig er det påskeaften som er den travleste dagen for hjelpemannskapene. Derfor oppfordrer mannskapene folk til å ta hensyn til vær og vind.

– Følg fjellvettreglene og planlegg turen godt. Ta med ekstra mat og klær i sekken. Ta livet med ro, nyt fridagene og for all del unngå stress, sier Kvanaas.

 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Rykker ut til husbrann

  Skien og Porsgrunn brannvesen har rykket ut til melding om husbrann i Åslia på Åfoss i Skien.

 • Får 14 millioner

  Høgskolen i Sør-øst Norge får 14,1 millioner av Forskningsrådet til kapasitetsløft for økt kompetanse og utnyttelse av autonome systemer. 7 høgskoler og universiteter har fått til sammen 80 millioner kroner i denne siste runden med støtte.

  Høgskolen i Telemark
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Tar ikke klage til følge

  Porsgrunn kommune vil ikke ta klagen fra Petter Øygarden til følge, det sier leder i utvalg for miljø og byutvikling Trond Ingebrigtsen til TA. Øygarden sendte tidligere en klage på kommunens avslag av planene for boligene ved Frednes brygge.