NRK Meny
Normal

Henriette (28) gjør suksess med babyeffekter

PORSGRUNN (NRK): Henriette Bråthen jobber som lærer på dagtid, men på kveldstid finner hun frem symaskinen og lager babyartikler på bestilling fra både inn- og utland. – Det har tatt litt av, sier hun.

Henriette Bråthen

TRAVEL: Henriette Bråthen bruker all sin fritid på å sy- og selge babyartikler. Nå har hobbyen blitt til en liten bedrift.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

28-åringen fra Skien opplever stor suksess med å lage babyartikler som babyrede og smokkesnorer. Det hele startet da hun selv ventet sitt første barn for tre år siden.

– Jeg hadde sett på Internett at det gikk an å lage slike ting selv. Jeg lagde et babyrede til sønnen min, la det ut på sosiale medier, og plutselig spredte det seg. Det var flere og flere som ville ha, sier Bråthen.

Henriette Bråthens smokkesnor

Bråthen lager også smokkesnorer med navn.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Henriettes Bråthens babynest

Babyredene blir laget i alle farger og mønstre.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Bestillingene kommer fra hele landet, inkludert Tyskland, England og Sverige. I tillegg leverer hun varer til tre butikker i Telemark.

Reiste til Kina for å få hjelp

Symaskinen går på høygir hjemme, men Bråthen har også fått god hjelp av familie og venner.

– I fjor sommer ble det rett og slett for mye, og jeg skjønte at jeg ikke klarte å sy alle selv. Med de rette kontaktene, og en pappa som er kjempesnill og like ivrig som meg, får vi nå hjelp til produksjonen.

Produksjonen har blitt så stor at deler av den er flyttet til Kina, men Bråthen syr fremdeles mye hjemmefra med egen symaskin.

– Den fikk jeg av bestemor på 25-årsdagen, og hun trodde vel egentlig at den aldri ville blitt brukt, men den har sydd mange mil.

Tjener penger

I disse babyshower-tider er folk villige til å betale flere hundrelapper for de spesiallagde produktene, forteller Bråthen.

– Det går absolutt i pluss, sier hun.

Bråthen tror ikke hun kommer til å gi opp læreryrket, men vurderer å gå ned i stillingsprosent.

– Tida strekker ikke til. Dette har blitt større enn jeg trodde, og det er kjempegøy at det jeg lager får så stor oppmerksomhet.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK