NRK Meny
Normal

Hege gir bort brudekjolen

Hege Knutsen fra Skien sto hvit brud i helgen. Nå ønsker hun å gi bort brudekjolen sin til en brud som trenger den.

Hege gir bort brudekjolen

VANDREKJOLE: Hege Knutsen vil gi bort brudekjolen sin, og ønsker at bruden som får den skal gjøre det samme.

Foto: Privat

Kjolen har Knutsen lagt ut på Finn.no.

– Jeg ønsker å gi den bort til noen som kanskje ikke har det så enkelt økonomisk. Det er veldig dyrt å gifte seg, sier hun.

– Vet hvor vanskelig det kan være

Da hun selv lette etter brudekjole, kom hun over en brud som ville gi bort kjolen sin.

– Jeg tenkte egentlig å høre med henne om jeg kunne få kjolen hennes, men så ble det litt flaut å spørre. Jeg håper ikke at andre føler det sånn med min kjole. Det er bare å ta kontakt, sier hun.

Knutsen er klar på at hun vil gi bort kjolen til noen som trenger den.

Gir bort brudekjolen

Hege Knutsen forteller om en flott bryllupsdag denne helgen. Nå ønsker hun at en annen kommende brud skal få gleden av kjolen hennes, og det helt gratis.

Foto: Privat

– Jeg håper bruden som får kjolen er litt som meg. Jeg har ikke spesielt god økonomi, og grunnen til at vi klarte å få til et flott bryllup nå i helgen er at vi fikk veldig god hjelp. Derfor ønsker jeg nå å hjelpe andre. Jeg vet hvor vanskelig det kan være, sier hun.

Kjolen trenger en liten vask nederst, og en liten «nål-og-tråd-jobb». Ellers er den som ny.

– Kjolen er havfrueformet. Den er helt hvit, og har snøring i ryggen. Den vil nok passe noen som bruker størrelse 38. Det er en enkel og fin kjole, sier Knutsen.

Vandrekjole

Hun har allerede har fått flere henvendelser om kjolen.

– Det er fint om de som har lyst på kjolen, gir en begrunnelse for hvorfor de vil ha den. I tillegg synes jeg det er veldig hyggelig om vedkommende som får kjolen også vil gi den videre og ikke selge den, sier hun.

– Jeg synes også det hadde vært hyggelig om vedkommende ville komme hit til Skien for å prøve kjolen, legger hun til.

Håpet er at kjolen skal bli en vandrekjole som kan få nytt liv hos bruder som ikke har så mye penger til overs i hverdagen.

– Glede å hjelpe andre

Den siste tiden har det vært flere saker i mediene om veldedighet og gode gjerninger via internett og sosiale medier.

Cecilie Staude, som er høyskolelektor og sosiale medier-ekspert ved Handelshøyskolen BI, sa til NRK tidligere denne uken at det er blitt en trend å benytte sosiale medier til å gjøre en god gjerning for andre.

– Det er uttrykk for en deleøkonomi og en delekultur vi stadig ser flere eksempler på. Folk bruker Facebook, Twitter og andre sosiale medier som kanal for å gi bort ting fordi det gir en glede å hjelpe andre.