NRK Meny
Normal

Havnet i grøfta med 30 tonn gipsplater

(NRK): Sjåføren skulle slippe forbi en ambulanse, men lastebilen havnet i grøfta på E18 i Porsgrunn. Nå blir vegen trolig stengt i flere timer.

Trailer i grøfta

Lastebilen kjørte av veien like nord for Telemarksporten på E18 utenfor Porsgrunn.

Foto: Theo Aasland Valen

Uhellet skjedde søndag ettermiddag på Lannerheia utenfor Porsgrunn. Det er midtdeler på strekninga hvor lastebilsjåføren skulle slippe fram en ambulanse under utrykning.

Lastebilen kom litt for langt ut på vegskulderen og traff en lyktestolpe på veg ned i grøfta.

– Det er ikke noe personskade. Sjåføren er testet og det er ikke noe mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, sier operasjonsleder i politiet, Terje Pedersen til NRK.

Stenger veien

Lastebilen er lastet med 30 tonn gipsplater og det vil tid å få kjøretøyet opp av grøfta.

I forbindelse med bilbergingen vil det sydgående løpet på E18 trolig bli stengt i flere timer.

– De venter på en kranbil som skal laste gipsplatene over på et annet kjøretøy. Deretter kan man starte bilberging, sier Pedersen.

Det er skiltet omkjøring inn på den gamle E18 fra Lanner mot Lillegårdskleivene.

Laster Twitter-innhold
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.