NRK Meny
Normal

Haugen slutter som smøresjef for skiskytterne

Tom Idar Haugen har vært smøresjef for de norske skiskytterne det siste året. Han har valgt ikke å forlenge kontrakten sin og slutter.

Tom Idar Haugen

GIR SEG: Tom Idar Haugen fra Drangedal gir seg som smøresjef for skiskytterne.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er veldig beklagelig at Tom Idar velger å slutte, men vi respekterer selvsagt hans beslutning.Han har gjort en solid jobb med å lede et sterkt team. Dette har resultert i gode ski, gode prestasjoner og ikke minst fantastiske dager under VM i Holmenkollen, sier idrettssjef Morten Aa Djupvik i en kommentar.

Han legger til at arbeidet med å omorganisere smøreteamet allerede er godt i gang.

Haugen selv sier han ønsker å bruke mer tid på familien i tiden som kommer. Derfor ønsker han ikke å forlenge avtalen.

– Det har vært en vanskelig prosess. Jeg har hatt det veldig fint i skiskytterforbundet, og det har vært et veldig fint miljø å jobbe i. Likevel er det sånn at skal jeg fortsette som smøresjef må jeg være klar til å tråkke til mot nye mesterskap og et OL. Der er ikke jeg nå, sier han til NRK.

Les også:

Hadde lang prat med Bjørndalen

Da skiskytter Ole Einar Bjørndalen fortalte at han fortsatte karrieren i begynnelsen av april, hadde han en lang prat med Haugen om fremtiden. Haugen svarte slik den gang da NRK spurte han om hans egen fremtid som smøresjef;

– Det har jeg ikke tenkt så veldig mye på enda. For vi er midt i evalueringsprosessen. De fleste kontraktene går ut nå, blant annet min. Jeg hadde tegnet en ett års kontrakt. Den avgjørelsen må jeg ta i løpet av april. Og vet ikke min situasjon ennå, så det klarer jeg ikke å svare på, sa Haugen den gang.

Han sier VM på hjemmebane stikker seg ut som et av høydepunktene som smøresjef.

– Stafettgullene der henger høyt, sier han.

Haugen skal nå være trener for skiskyterne på Norges toppidrettsgymnas på Lillehammer. Han starter i den nye jobben 1. august.