NRK Meny
Normal

Hareide: – Jeg er misunnelig på Erna

PORSGRUNN (NRK): Krf-leder Knut Arild Hareide tok sjansen på en selfie da han besøkte Telemark, til tross for knallhard selfie-kritikk fra Arbeiderpartiet.

Hareide Selfie

Krf-leder Knut Arild Hareide er litt misunnelig på at så mange vil ta selfie med statsministeren. Selv fikk han en selfie med programlederen i Telemarksendinga, da han var på besøk mandag.

Valglogo

Det var i helgen Arbederpartiets fylkesordførerkandidat Sven Tore Løkslid i TA beskyldte statsminister Erna Solberg for å være mer opptatt av selfies enn politikk, da hun forrige uke besøkte Telemark.

Sven Tore Løkslid

Fylkesordførerkandidat for ARbeiderpartiet i Telemark, Sven Tore Løkslid, hadde forventet flere løfter, da statsminister Erna Solberg var på besøk forrige uke.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

I dag var Krf-leder Knut Arild Hareide på besøk i fylket, og hadde en liten innrømmelse.

– Jeg er egentlig litt misunnelig på Erna som får så mange selfie-forespørsler, sier han med et smil, før han legger til:

– Jeg synes det er flott at vi har toppolitikere som har nærhet til folket. Det gjør Erna på en flott måte, og det gjorde også Jens Stoltenberg, sier Hareide.

– For lite politikk

Fylkesordførerkandidat Løkslid understreker at han ikke har noe imot selfies, men ble frustrert over det han kaller manglende politisk vilje fra statsministeren.

Erna Solberg og Anders Molyneux

Mange ville ta bilde med Erna Solberg da hun besøkte barneavdelingen på Sykehuset Telemark forrige uke.

Foto: Tom Ole Buaas

– Jeg hadde forventet at statsministeren kunne avklare viktige saker for Telemark, som stråleenhet til sykehuset og statsgaranti til INEOS, sier Løkslid.

Han sier han ikke har tålmodighet til å vente på en avklaring.

– Det er tross alt ikke så ofte vi har en statsminister på besøk i Telemark, og da må det være lov å håpe på tydeligere signaler enn det hun la igjen, sier Løkslid.

– Overraskende

Sigbjørn Aanes er statssekretær ved statsministerens kontor, og blei overrasket over angrepet fra Arbeiderpartiet.

Sigbjørn Aanes, Høyre

Statssekretær for Høyre, Sigbjørn Aanes er overrasket over angrepet fra Ap, og mener Løkslid ikke tar barn på sykehuset og gründere i Telemark på alvor.

Foto: Kari Skeie / NRK

– Vi er vant til mange rare angrep fra Ap, men vi besøkte både barneavdelingen ved sykehuset og gründere i Klosterparken, samtidig som hun traff en kreftpasient som etterlyste strålebehandlingssenter i Skien, så dette angrepet så jeg ikke komme, sier Aanes.

Han sier en selfie ofte blir brukt som en "ice breaker" for å stille statsministeren viktige spørsmål, noe han er glad for.

– Det er mye bedre å ha en folkelig statsminister som tar seg tid til en selfie, enn en som avviste folk sine forespørsler, sier Aanes.

Tror Løkslid angrer

Aanes tror fylkesordførerkandidaten angrer på utspillet, og mener han undervurderer barna på sykehuset og gründerne som fikk besøk.

– Å kalle besøket i Telemark for et "selfieshow" er flåsete, og reduserer viktigheten til de folka vi besøkte, sier Aanes.

Løkslid sier han vil fortsette å ta selfies selv, og regner med at statsministeren gjør det samme, men understreker fortsatt at han savner tydelighet fra regjeringa.

– Et tverrpolitisk Telemark jobber for disse sakene. Hvis statsministeren kommer med klarere lovnader neste gang, skal jeg stå klar med selfiestang, ta en selfie med Erna, og legge ut under emneknaggen "Sammen for Telemark", avslutter Løkslid.

 • Fiska i elv med fiskeforbod

  Det er sett folk som fiska i Herregårdselva på Nystrand i Porsgrunn. Der er det totalforbod mot fisking. Miljørådgjevar i Porsgrunn har denne og andre små elver under oppsikt nå i gytetida for laks og sjøaure. Fiskarane vart kontrollerte av politiet.

 • Klissvåt helg i vente

  Det ligger an til en klissvåt helg på Østlandet, skriver Meteorologisk institutt på Twitter. Det vil komme to lavtrykk over Telemark, som vil gi mellom 70 og 150 millimeter regn de våteste stedene.

  Laster Twitter-innhold
 • Øl-tyv pågrepet i Notodden

  En øl-tyv i en butikk i Notodden sentrum er pågrepet og kjørt i arresten. Vedkommende hadde oppført seg skremmende mot andre personer, ifølge politiet.

 • Innovasjonspris til Fyresdal

  Innovasjonsprisen for universell utforming 2017 i kategorien landskapsarkitektur er tildelt Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal. Juryen roser kommunen for å ta på alvor viktigheten av å tilby aktiviteter til alle, uavhengig av helse og fysisk form.

  Rullestolstien er et tilbud til alle
  Foto: Bo Lilledal Andersen / Nrk