NRK Meny
Normal

Berit kan snart dekke til tolv

Det er få som kjenner stemmer fra Telemark like godt som Berit Evensen fra Heistad. Det er gitt en imponerende premiesamling.

Telemarksendingas krus

Det kommer stadig flere Telemarkssendingas krus i skapet til Berit Evensen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg bruker de hver dag, sier Berit Evensen. Det hender også at hun dekker på til selskap med krusene fra Telemarkssendinga.

Berit Evensen

Berit Evensen stikker med jevne mellomrom av med vinnerkruset fra Telemarkssendinga.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Klissen fungerer sånn at det blir spilt av en kjent stemme, også er det opp til lytterne å sende i det riktige svaret, og i den konkurransen er det få som slår Evensen.

Snart har hun rigga seg med krus til et fulltallig kaffeslabberas på 12 personer, men Evensen har ikke tenkt til å stoppe av den grunn.

– Jeg tar gjerne imot flere også jeg. Og når jeg har folk over så er det morsomt å vise de fram, folk er veldig nysgjerrig på hvor jeg har fått de fra.

Gruer seg litt

Dagens lytterkviss-vinner tar alltid et lite seiersintervju på radioen, det er Evensen alltid litt spent før.

– Jeg er like overrasket hver gang de ringer, og jeg gruer meg litt til jeg skal på lufta, sier Evensen.

Hør reportasjen med Berit her:

 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.