NRK Meny
Normal

Har funnet salmonellakilden

Salmonella-funnet i en kyllingflokk på Holte gård i Drangedal i begynnelsen av juli, stammer fra kraftfôr fra Felleskjøpet.

Magnus Olsen

Daglig leder ved Holte Gård i Drangedal sier salmonellafunnet viser at de har rutinene i orden. – Vi håper folk fortsatt har tillit til oss, sier Magnus Olsen.

Foto: Roald Marker / NRK

Det skriver Felleskjøpet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Fra anlegg på Lena

«Fredag 3. juli ble det bekreftet salmonellafunn i en flokk kyllinger hos en kyllingprodusent i Drangedal. Analyser fra Veterinærinstituttet viser at salmonellafunnet stammer fra Felleskjøpet Agri sitt anlegg på Lena.»

Felleskjøpet skriver at de har tatt en rekke prøver av fabrikken på Lena, men at de ikke har gjort flere funn enn i fôret som havnet hos Holte gård.

Funnet der sees i sammenheng med et salmonellafunn fra et prøveuttak av produksjonsutstyret på råvaresiden på Lena tidlig i mai.

Rutinesvikt

– Vi er svært lei oss for de utfordringer dette har medført hos vår kunde, sier Karin Røhne, markedssjef for kraftfôr i Felleskjøpet Agri.

– Dette er første gang vi har et tilfelle der salmonellafunnet stammer fra kraftfôr som er varmebehandlet. Vi kan ikke med sikkerhet fastslå hvordan smitten har oppstått. Mest sannsynlig skyldes salmonellafunnet en rutinesvikt under varmebehandlingen av kraftfôret som skulle til denne produsenten, sier Røhne.

– Vi går nå gjennom prosedyrene for å ytterligere redusere muligheten for at dette skal skje igjen.