Får enorm støtte etter å ha konfrontert nettroll

Ordfører i Porsgrunn, Øystein Beyer er rørt over alle støtteerklæringene han har fått, etter at han valgte å invitere en mann som hadde sjikanert ham på det groveste, på kaffe. Og Medietilsynet kaller ordføreren et forbilde.

Ordføreren i Porsgrunn ble grovt hetset og mobbet på nettet - etter at kommunen gikk inn for bompenger. Ordføreren gjorde som mange har lyst til - men som få tør. Han svarte mannen som ønsket ham død og ba om et møte.

Det var søndag i forrige uke at ordføreren i Porsgrunn fikk en grov og sjikanerende melding på sin Facebook-side. Det var avisen TA som først omtalte saken.

På siden sto det: «Øystein ... Blir helt kvalm av dine oppgulp. Jeg håper at du trer av som ordfører, det kommer du nok ikke til å gjøre, så jeg skal be ved sengekanten hver kveld at du dauer av et hjerteinfarkt eller lignende. Stå på, din jævla pikk».

Beyer responderte med å invitere mannen bak sjikanen på en kaffekopp.

– Jeg fant sjikanen svært oppsiktsvekkende, særlig siden mannen på profilen hadde bilde av to skjønne barn. Samtidig ble jeg nysgjerrig på mannen som sto bak den svært så grove uttalelsen, og ville møte ham for å ta opp saken, sier han til NRK.no.

Laster Twitter-innhold

Han forteller at det ble en konstruktiv prat, rundt sakene man var uenige om og bruken av sosiale medier.

– Mannen ble veldig lei seg og innrømmet at han hadde tråkket langt over streken.

Det er godt å vite at det finnes skikkelige folk der ute

Øystein Beyer- om nett-trollene

– Internetts tøffeste ordfører

Svært mange har roset ordføreren for måten han har taklet situasjonen på. Både personlig og via sosiale medier er det mange som ønsker å gi sin støtte.

Jeg har fått enormt mange tilbakemeldinger, både via Facebook, på SMS, mange har ringt og så er det jo mange medier som har vært opptatt av denne saken i dag, sier Beyer.

Tidligere statssekretær i Helsedepartementet, Robin Kåss, skriver følgende på Beyers Facebook-side: «Ikke tvil om at Øystein Beyer er internetts tøffeste ordfører! Bra at vi slår tilbake mot netthets».

Beyer sier det er rørende med all den positive responsen han har fått.

– Det er fint at det er folk der ute som vil brukes de sosiale mediene til det de er til for, og det synes jeg er fint.

– En uvanlig sak

Stian Lindbøl

Stian Lindbøl i Medietilsynet kaller ordfører i Porsgrunn, Øystein Beyer et forbilde.

Foto: Pressebilde / Medietilsynet

Stian Lindbøl i Medietilsynet sier at det er svært uvanlig at noen som har blitt utsatt for sjikane tar kontakt med den som har sjikanert.

– Det at Beyer valgte å møte vedkommende er veldig uvanlig. Han opptrer jo som et veldig godt forbilde, sier han.

Også i Sverige har flere profilerte kjendiser tatt et oppgjør med nett-trollene. En av dem er den svenske TV-profilen Robert Aschberg, skriver Aftenposten.

Tirsdag lanserte han serien #Trolljegerne. I programmet som øyeblikkelig gikk til topps på den svenske Twitter-rankingen, stiller han gjerningspersonene til veggs.