NRK Meny
Normal

Håper å banke seg inn i eliten

– Mikael Gunnulfsen ser ut til å bli god i år. Han har tatt spesielt store steg i skøyting, sier treneren.

Mikael Gunnulfsen

SATSER STORT: Mikael Gunnulfsen håper på gode resultater i år.

Foto: Privat

Mikael Gunnulfsen hadde en god fjorårssesong, med blant annet bronse i U23-VM. Trener for Team Telemark, Jostein Vinjerui, mener Mikael har tatt store steg i år.

Vinjerui mener han er mer profesjonell som idrettsutøver og bedre i skøyting.

– Han startet oppkjøringen på et mye høyere nivå i år og alt har gått bra i treningsarbeidet. Mikael er definitivt et navn å se opp for til helgen.

«Jeg håper å få gå verdenscup i Holmenkollen»

Mikael Gunnulfsen

Tatt store steg i skøyting

Til helgen er det sesongstart for de med ski på beina. Mikael skal gå 15 km klassisk på fredag og 15 km skøyting på lørdag. Han synes det er vanskelig å sette resultatmål for helgen.

– Jeg håper å få en kongefølelse, men det er vanskelig å vite hvor på resultatlista man ender. Folk har mye trening i kroppen så det kan sprike alle veier, sier Mikael.

Gunnulfsen er kjent for å være en god klassiskløper, men i år har han tatt et ekstra tak i skøyting.

– Jeg har fokusert ekstra på skøytingen ja, så jeg håper på gode resultater der i år. Det er uansett viktig å trene på det man allerede er god på, så jeg har ikke glemt klassisken heller.

Skal ikke være i form nå

Team Telemark er et splitter nytt lag, så det har vært viktig å få sveiset sammen gruppa fort for å skape grunnlag for gode resultater, mener Jostein Vinjerui.

– Vi har et nyoppstartet lag, men vi har hatt gode samlinger og fått en veldig fin dynamikk i gruppa. Alle virker å være i god treningsform, friske og raske.

Mikael Gunnulfsen

Trener Jostein Vinjerui (til høyre) håper på gode resultater for Team Telemark til årets NM.

Foto: Privat

Det er ikke nå utøverne fra Team Telemark skal være i form. Hovedmålet for sesongen er NM i slutten av januar.

– Vi satser på at alle skal nå den store formtoppen i slutten av januar. Målet på NM er flest mulige gutter innenfor topp 30 og flest mulige jenter innenfor topp 10.

Mikael Gunnulfsen har i tillegg til NM et annet stort mål for sesongen.

– Jeg håper å gå så fort i vinter at jeg får sjansen i verdenscupen i Holmenkollen.

 • To år fengsel for vald

  Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to år fengsel for vald, bortføring og truslar. Tiltalte skal ha mishandla ein mann og låst han inne i eit bustadhus. Den fornærma fekk mellom anna velja kva slags patron han helst ville bli skote med.

 • Personbilar kan passere på Fv. 355

  På fylkesveg 355 i Fyresdal, på strekninga Tjønnefoss – Krossli, er det nå redusert framkome på grunn av bilberging. Personbilar kan passere.

 • Fv. 355 stengt for større køyretøy

  Fv. 355 er stengt for større køyretøy ved Fyresdal mellom Tjønnefoss og Krossli. Eit vogntog står fast. Berre personbilar kan passere. Bergingsbil er på veg, ifølgje Statens vegvesen.

 • Fleire utan straum i dag

  Skagerak Nett har i dag nye straumbrot fleire stader. Tysdag ettermiddag er 1600 kundar utan straum, fordelt på ni kommunar i Telemark og Vestfold. Alt mannskap arbeider med rydding og førebygging.