NRK Meny
Normal

– Var vel litt rart å besøke et massasjeinstitutt midt på natta

Nå forteller leder i FPU Telemark, Adrian Ness Løvsjø (21), sin versjon av turen til Riga.

Adrian Løvsjø

Leder i FPU Telemark, Adrian Ness Løvsjø (21),

Foto: Lisa Kragelund / NRK

– Det er betenkelig å besøke et massasjeinstitutt midt på natta.

Det sier leder i FPU Telemark, Adrian Ness Løvsjø (21), som også var med på den mye omtalte Riga-turen til stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

Likevel tror Løvsjø at Hoksrud prater sant når han nekter for å ha hatt samleie med kvinnen TV2 har vært i kontakt med.

– Normal vennetur

– Vi var på en helt normal vennetur og skulle bare koble av etter valget, beskriver en tydelig preget Adrian Ness Løvsjø.

Bård Hoksrud

Stortingspolitiker Bård Hoksrud trekker seg fra alle verv etter at det ble kjent at han hadde kjøpt sex i Riga.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

NRK møtte han torsdag formiddag.

Han har vært i kontakt med Bård Hoksrud etter TV2s avsløringer, og hevder at stortingsrepresentantens versjon skiller seg fra den som ble fremstilt hos TV2 i går kveld.

– Jeg var ikke med han til massasjeinstituttet, det kan jeg si med 110 prosent sikkerhet. Derfor vet jeg heller ikke nøyaktig hva Bård gjorde der, men han sier han ikke har hatt samleie med kvinnen, og da velger jeg å tro på ham.

– Hadde drukket

I forkant av hendelsen på det såkalte massasjeinstituttet, hadde Løvsjø og de andre FPUerne spist middag sammen med Hoksrud.

– Bård drakk til maten, men han var ikke full, forsikrer lederen i FPU Telemark.

Løvsjø føler sterk sympati med Hoksrud, likevel uttrykker han også en viss skepsis.

– Det er jo litt rart å oppsøke et massasjeinstitutt midt på natta, innrømmer han.

Selv om den unge politikeren ikke vil fortelle i detalj hva hans samtale med Hoksrud handlet om, sier han at Telemarks-politikeren var følelsesmessig påvirket av situasjonen.

Løvsjø er usikker på hvordan folk oppfatter situasjonen og vil heller ikke ta standpunkt til hva Hoksrud bør gjøre.

– Dersom saken blir politietterforsket, må han selvfølgelig permitteres. Jeg er uansett sikker på at Bård er voksen nok til å ta de riktige avgjørelsene, sier han.

Ikke overrasket

På Brotorvet, kjøpesenter og samlingssted i Hoksruds hjemkommune, var det mange delte meninger om stortingsrepresentantens handling. Mens noen kritiserte TV2 for å forfølge og å forstyrre politikerens privatliv, sa andre at de syns forferdelig synd på familien.

Saken fortsetter under bildet.

Beate Andersen om Hoksrud

- Det er hull i hodet, han burde tenke før han handler! Det er på sin plass at han forsvinner fra Stortinget, og han må nå ta straffa si, konstaterer Beate Andersen som jobber i en av butikkene på senteret.

Foto: Lisa Kragelund / NRK

– Det er hull i hodet, han burde tenke før han handler! Det er på sin plass at han forsvinner fra Stortinget, og han må nå ta straffa si, konstaterer Beate Andersen som jobber i en av butikkene på senteret.

Flere på senteret sa dessuten at de ikke var overrasket over at noe sånt kunne skje i Fremskrittspartiet.

– Han må holde seg til loven slik som alle andre, var en av uttalelsene.

 • Må koble ut strømmen

  Skagerak nett melder at 12 abonnenter var uten strøm i morges. Flere steder må linjenettet kobles ut for å fjerne is og snø. Selskapet er fremdeles i full beredskap og har tre helikoptre klar som går opp så snart været tillater det.

  strømnett med snø
  Foto: Bjørn Harry Schønhaug
 • Dirigering på Rv. 36

  Lastebilen som havnet i grøfta like ved Helgen, må lastes om før den kan taues bort. Vegtrafikksentralen har ikke fått noe klokkeslett for når dette skal skje, men sier veien blir stengt i ett løp og trafikken dirigert under omlastingen.

  Lastebil i grøfta Rv. 36 Nome
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Krever fire uker varetekt

  En mann fra Grenland blir i dag fremstil for fire ukers varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett. Politiet krever også brev- og besøksforbud. Mannen er siktet for grovt brudd på narkotikaloven.

 • Stengt til fredag

  Bratsbergbanen blir tidligst åpnet fredag 26. januar, sier Harry Koslund i Bane Nor. Årsaken er flere tusen busker og trær som ligger over sporet og kjøreledningen.
  Banen har vært stengt siden snøfallet i forrige uke.

  Bratsbergbana
  Foto: BANE NOR