Han har landets billigste ordførerkjede

SILJAN (NRK) :Da Kjell Sølverød ønsket seg et ordførerkjede i sølv og gull tok noen driftige damer affære og skaffet ordføreren et kjede – i bomull.

Kjell Sølverød fikk heklet ordførerkjede

HÅNDARBEID: Onsdag var ordfører Kjell Sølverød ikledd et flunkende nytt ordførerkjede under avdukingen av kommunemonumentet i Siljan.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Onsdag skulle ordfører Kjell Sølverød i Siljan avduke det nye kommunemonumentet. Da stilte han med et flunkende nytt, heklet, ordførerkjede.

Det var i forrige uke ordføreren i Siljan gikk ut og sa at kommunen måtte få sitt eget ordførerkjede. Det har nemlig ordførerne i bygda aldri hatt. Få dager senere var han altså ute og representerte med et heklet kjede rundt halsen, komplett med sagblad fra kommunevåpenet.

– Hvordan skjedde det?

– Det skjer mye spennende i Siljan, blant annet har vi noen driftige damer her. I helga lurte de fælt på om ikke jeg kunne kommen en tur innom bingo'n på sykehjemmet, for de hadde en gave. Da hadde de driftige bingodamene ordnet kjede til meg, sier ordfører Kjell Sølverød.

Tok affære

– Vi var veldig spente på hvordan han ville reagere, sier Keth Løvberg.

Det er hun som har heklet det flotte ordførerkjedet. Else Gøytil ved helseavdelingen i Siljan kommune står bak ideen.

– Vi snakket litt sammen og Else syntes det var veldig dumt at han ikke hadde noe kjede, så hun lurte på om jeg kunne hjelpe til med å hekle, sier Løvberg.

Keth Løvberg

Keth Løvberg har designet og heklet det flotte ordførerkjedet etter at kollega Else Gøytil fikk ideen.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Hun var ikke helt sikker på hvordan hun skulle gå fram for å lage ordførerkjedet, men i løpet av bilturen fra jobb hadde hun tenkt ut designet. Da hun kom hjem var planene klare.

– Da var det bare å kjøpe garn og sett i gang, sier hun.

– Hvor lang tid brukte du?

– Jeg brukte fredagskvelden.

Originalt

Løvberg forteller at hun aldri har gjort noe liknende. Det mest utfordrende var sagbladene og hvorvidt de faktisk kom til å ligne sagblader.

– Jeg testet dem på sønnen min, og når han skjønte hva det skulle forestille fant jeg ut at det var godkjent, sier hun.

Så er spørsmålet om ordføreren virkelig trenger et kjede til tusenvis av kroner når han nå har fått det som kanskje er landets flotteste ordførerkjede.

– Det hadde sikkert vært artig med et skikkelig sølvkjede da, sier damen bak den originale gaven.

Ordføreren er enig.

– Ikke et i gull. Men et ordførerkjede i litt edlere materiale kunne jeg tenke meg om noen år, avslutter han.