Hun skal sette Telemark tilbake på håndballkartet

Hun har både VM- og EM-gull, og ble i 1998 kåret til verdens best håndballspiller. Nå skal Haltvik hjelpe Telemarks-håndballen.

Trine Haltvik i aksjon mot Sør-Korea i OL-finalen i Atlanta 1996. Norge tapte kampen.

Trine Haltvik skal hjelpe unge talenter i Telemark. Her i aksjon mot Sør-Korea i OL-finalen i Atlanta 1996

Foto: Erik Johansen / Scanpix

– Jeg føler jeg har fått drømmejobben, sier den tidligere landslagslegenden Trine Haltvik om jobben hun nå skal starte i på Telemarks Toppidrettsgymnas.

Haltvik er ansatt som håndballtrener for Toppidrettsgymnaset i Telemark, og skal jobbe med teknikktrening hos elevene der.

– Det er ingenting som er morsommere enn å jobbe med unge spillere som har lyst til å bli gode, sier Haltvik.

Gjenreise håndball-Telemark

Tidligere har Telemark hvert en stormakt i håndball Norge, med klubber som Kragerø, Urædd, Skiens Ballklubb og ikke minst Gjerpen. Nå håper man at Haltvik kan være med å vekke håndballfylket til livet igjen.

– Det gror godt, og Gjerpen har gjort det bra i 1. divisjon og Pors skal spille kvalifisering for opprykk dit, så alt er mulig, sier Haltvik.

Og skal man nå målet om å igjen få satt Telemark på Håndballkartet mener Haltvik man må benytte seg av en gammel formel.

– Man bør kanskje ikke gjøre noe drastisk, men bygge sten på sten. Også er det veldig bra at man har

Ny Gjerpen trener?

Det er også mange som ønsker at Haltvik skal tre inn i trenerteamet i Gjerpen håndball, det er har foreløpig den tidligere håndballprofilen 240 landskamper tatt stilling til.

– Det er en liten kabal som må gå opp hjemme også, så vi er i en dialog også får vi se.