Hopp til innhold

HalloVenn danker ut Halloween

Det går bare 500 barn på barneskolene i Bø i Telemark, men i fjor var det 820 barn med på feiringen av HalloVenn. HalloVenn er så populært at folk kommer milevis fra nabobygdene.

Deltakere til HalloVenn

To deltakere til HalloVenn i Bø.

Foto: Nina Merete Hegg Bakkåker

HalloVenn-feiringen startet på Hamar i 2007 som et positivt alternativ til Halloweenfeiringen. Det var mange foreldre som ønsket et alternativ til Halloweenfeiringen som kan være ganske skremmende for små barn.

Nina Merete Hegg Bakkåker, leder for HalloVenn i Bø

Nina Merete Hegg Bakkåker, leder for HalloVenn i Bø.

Foto: HalloVenn Bø

– Vi tenner et lys i høstmørket. Vi fokuser på glede, fest, samvær, moro, godteri og gøy, for store og små, sier Nina Merete Hegg Bakkåker, leder for HalloVenn i Bø.

– Ingen protest

Mange skulle tro at dette er en protest mot Halloweenfeiringen, men det er ikke Bakkåker enig i.

– Vi vier ikke Halloween oppmerksomhet i det hele tatt. Vi er opptatt av å ikke sverte Halloween. Dette skal være et alternativ, sier Nina Merete Hegg Bakkåker, leder for HalloVenn i Bø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HalloVenn

Det er aktiviteter for enhver smak på HalloVenn i Bø.

Foto: Nina Merete Hegg Bakkåker

Går i balanse

I 2008 ble det arrangert HalloVenn-Party seks steder i Norge, i 2009 var det 14 steder, og i 2011 var det litt over 40 steder hvor det ble arrangert et Hallovenn-Party.

Det er fjerde år på rad at HalloVenn arrangeres i Bø. Opplegget er å kle seg ut i hyggelige og morsomme drakter og ta med gode venner til kulturhuset Gullbring i Bø i Telemark for å leke og ha det gøy.

Se bilder fra HalloVenn i Bø på «Førkveld» og nyhetssendingen «NRK Østafjells» i kveld.

Racerbilsjåfør

En racerbilsjåfør som er i farta. Barna er ikke skuffet selv om de ikke får kle seg ut skummelt.

Foto: Nina Merete Hegg Bakkåker

Det koster litt å komme inn på HalloVenn, men det dekker bare kostnadene. Det er ikke meningen at noen skal tjene penger på dette, det skal gå i balanse. Resten blir dekket av sponsorer og bedrifter fra nærområdet som leverer forskjellige tjenester.

En drøm

– Jeg har en drøm at dette sprer seg til det ganske land, at alle barn kan få muligheten til en alternativ feiring. Vi har opplevd at dette har ligget her lenge og folk har ventet på. Et alternativ, og nå har dem det, sier Bakkåker.

– Vi ser at dette er veldig byggende for hele bygda, ikke bare ungene. Men også mellom foreldrene, de som jobber sammen på aktivitetene, næringslivet, biblioteket, skolene og alle de som er med. Vi blir jo kjent og vi bygger relasjoner, sier Nina Merete Hegg Bakkåker.

Mange aktiviteter

Bruskasseklatring

Bruskasseklatring er en av aktivitetene.

Foto: Nina Merete Hegg Bakkåker

Politiet, brannetaten og Røde Kors har stands. Sumobryting, bruskasseklatring, Playstation, pil og bue, pilkast, ansiktsmaling, åpen scene, fiskedam, lage godteri, lego, airtrack, putekrig, spikring, potetløp, blikkbokser og så videre. Til sammen 35 forskjellige aktiviteter for barna. Og for de eldste barna avsluttes det med kino.

For å få dette til å gå rundt er det 130–140 aktivitetsledere med.

I Bø er mange lag og organisasjoner med på arrangementet. Speideren, Soknerådet, FamilieKRIK, Barneidretten, Fau ved begge barneskolene, Barneklubben, Søndagsskolen, Fredagstreff og Barnas Lørdagstreff er alle med på samarbeidet. I tillegg bidrar flere en del bedrifter fra nærområdet med forskjellige tjenester og er sponsorer.

Til og med butikkene i området er positive. Konseptet er så stort at butikkene tilbyr hyggelig og morsomme drakter.

– Vi har dem med på laget, sier Bakkåker.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark