NRK Meny
Normal

Håkon (24) løp alle fire distansene i Oslo Maraton

Håkon Lie fra Åmdals verk fullførte samtlige fire distanser i Oslo Maraton i helgen. En distanse på 76 kilometer i løpet av to dager.

Håkon Lie

TRIPPPELGLAD: Håkon Lie (24) fra Åmdals verk løp alle fire distansene i Oslo Maraton i helgen, og var blid som en lerke etter målgang.

Foto: Privat

Fredag løp han 3-kilometeren, noe som ble en ren oppvarming til dagen etter. Lørdag løp 24-åringen først helmaraton, 42 kilometer, deretter halvamaraton, 21 kilometer, og avsluttet lørdagen med 10 kilometeren. Det var TA som først skrev om saken.

Det handler mye om innstilling og vilje. Det er bare å bestemme seg, så er det utrolig hva kroppen klarer. Likevel må jeg vel innrømme at det var lang og tungt, sier 24-åringen til NRK.

Han sier han har sprunget flere langløp, så kroppen og beina kjentes greie underveis.

– Etterpå klarte jeg å gå tilnærmet normalt. Det var verre i går og i dag, og jeg har fått bli kjent med stølheten.

Les også:

Tar kilometer for kilometer

Håkon Lie undervegs i Oslo Maraton

Her har Håkon Lie unnagjort 73 harde kilometer i Oslo Maraton.

Foto: Privat

Lie forteller at selv om kroppen fungerer i langløp, er det minst like viktig å jobbe med motivasjonen og tankene i hodet underveis.

– For meg handler det om å sette delmål underveis. Jeg tenker etter hver kilometer at den er tilbakelagt, og skal ikke springes en gang til. Den følelsen av å komme i mål etter så mange harde kilometer kan ikke beskrives. Den må bare oppleves, sier han.

Lie sier målet med trippelen var å sjekke om kroppen og hode tålte påkjenningen.

– Dessuten er det kjempestemning og liv i Oslo under Oslo Maraton. Hvorfor kun løpe maraton da, når jeg kan oppleve den stemningen hele dagen i sju timer i strekk, ler han.

Sluttiden 6.57.29 på lørdagens tre distanser, er han godt fornøyd med.

Burde satse på å løpe fortere

Ingrid Kristiansen

Tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen etterlyser flere norske løpere som satser på å løpe fortere på enkeltdistanser.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Tidligere løpedronning og langdistanseløper, Ingrid Kristiansen sier 24-åringens innsats er imponerende, men kommer likevel med en liten pekefinger.

– Det er imponerende at de orker, men det er synd at han ikke heller satser på å løpe fortere på halv- eller helmaraton.

Hun etterlyser flere unge løpere som sater på en eller to distanser istedet for å bli ultraløpere.

Vi har alt for få unge og freshe løpere som trener for å løpe fortere på disse distansene. I OL i år hadde vi en mann som deltok, ingen damer. Vi burde hatt flere løpere som satset på de klassiske løpene, istedet for å delta på alt samtidig.

For Håkon Lie er neste stopp et nytt maraton, i Bucuresti i Romania.

– Det går av stabelen 9. oktober, og så skal jeg løpe maraton i Disneyland etter nyttår, sier han.

 • Straumbrot i Brevik

  Over tusen kundar er utan straum i Brevik. Årsaka er ein øydelagt kabel. Skagerak nett arbeider for å rette feilen. Dei reknar med at straumen er attende om nokre timar, seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Rådmannen lagar smørbrød

  I Nissedal lagar rådmannen sjølv mat når rådmannsutvalet i Vest-Telemark har møte i kommunen. Ein reiselivskommune med 2.400 hytter treng ein vinteropen kafe, seier rådmann Sverre Sæter til Vest-Telemark blad. Roald Nomme i Nissedal næringslag seier at han vil ta saka opp i næringslaget.

  Sverre Sæter
  Foto: privat
 • Urædd mister nøkkelspelar

  Veronica Amundsen forlet Urædd og går til 1. divisjonsrivalen Øvrevoll Hosle, skriv PD. Årsaka til klubbytet er at Amundsen har kome inn på skule i Oslo-området.

 • Sel 1700-tals kanne for 500.000

  Blomqvist auksjoner skal no selje ei kanne laga av tinndølen Knut Luraas-Rui. Kanna er laga på 1700-talet, og har vore i privat eige i meir enn 200 år, skriv Varden. Auksjonsforretningen reknar med at peisen blir opp mot 500.000 kroner.