NRK Meny
Normal

Hærverk på gjennomsnittsmålerne

De nye målerne av gjennomsnittshastigheten på E18 ble ødelagt, bare timer etter at systemet ble satt i gang.

Måler gjennomsnittshastigheten
Foto: Geir Åge Jensen / NRK

Målestasjonene finner din gjennomsnittsfart mellom Dørdal i Bamble og Gjerdemyra i Kragerø. Målerne beregner gjennomsnittsfarten på alle kjøretøyer som passerer de to punktene.

Ordninga ble innført torsdag, men ingen har blitt tatt for å kjøre for fort på strekningen.

- Noen har klippet av kablene ved måleapparatet i Bamble. Vi ser veldig alvorlig på dette, og politianmelder forholdet mandag, sier sjefsingeniør Johan Isaksen i Statens vegvesen.

Les: Gjennomsnittsmåling fra torsdag

Kablene binder de to stasjonene sammen med Telenors nett. Systemet virker ikke så lenge en av stasjonene er satt ut av spill.

- Dette er et trafikksikkerhetstiltak og sabotasjen er alvorlig av to grunner. Hærverk som dette utsetter andre trafikkanter for fare, sier Isaksen til TA .

Prislapp på 1,5 millioner kroner

Isaksen påpeker også at dette betyr store utgifter for vegvesenet, noe som igjen fører til mindre penger til trafikksikkerhetstiltak andre steder.

- Den foreløpige prislappen på systemet ligger på rundt 1,5 millioner kroner. I tillegg kommer regningen for å rette opp skadene som ble påført torsdag, sier Isaksen.

Linjene er nå reparert igjen, og forholdet anmeldes til politiet.

Les også: Vil overvåke flere veier

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


 • To mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet og 25 fikk bot i en laserkontroll Utrykningspolitiet gjennomførte i Mæl i Tinn søndag. Høyeste hastighet ble målt til 105 kilometer i timen i 60-sonen.

 • KrF-topp: – Visste det kunne komme

  KrF-topp Geir Bekkevold sier til VG at de visste at Erna Solberg ville sette hardt mot hardt i Listhaug-saken. Bekkevold sier at dette er et av flere alternative utfall som partiet har forberedt seg på å måtte ta stilling til på landsstyremøtet mandag.

  Geir Bekkevold
  Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix
 • Kaldt i Sør-Norge i natt

  Laster Twitter-innhold
 • Problemer med vannet på Klyve

  Det er problemer med vannet på Klyve i Skien. Skien kommune jobber med saken.