NRK Meny
Normal

Gutta på skauen slapp plate

Gutta på skauen slapp plate for over tusen tilhørere på Krokskogen.

Gutta på skauen
Foto: Mari Hvamb / NRK

Gjennom en flere timer lang konsert på Kleivstua i Hole slapp den musikalske gjengen "Gutta på skauen" sin første plate. CD'en "Til skogs" inneholder 14 melodier som alle er knytta til Krokskogen.

Folksomt under plateslippet

Det var folksomt under plateslippet ved Kleivstua.

Foto: mari Hvamb / NRK

Med sangeren Per Vollestad fra Hole i spissen, hadde "Gutta på skauen" fått med seg flere av Norges kjente artister til en konsert i naturskjønne og luftige omgivelser.

Over tusen tilhørere var tilstede.

 

Kjente artister deltok

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen bidro under konserten.

Foto: Mari Hvamb / NRK

Både Mari Maurstad, Arve Tellefsen, Jan Eggum og Hønefoss storband var med på guttas plateslipp.

Mari Maurstad har vært med flere ganger før under Krokskogfestivalen. For Arve Tellefsen var det første gang.

Hyllest til Norges eventyrskog

Det primære mål for gutta har vært å lage en musikalsk hyllest til det de kaller hele Norges eventyrskog. "Gutta på skauen" anno 2007, Per Vollestad, Svein Olav Blindheim og Per Øie Jensen er ingen motstandsfolk.

Mange av de over tusen tilhørerne hadde gått opp kleiva fra Sundvollen til Kleivstua. Det var verdt det slitet mente flere.

Trond Olav Vasdal og Marianne Rånes

Trond Olav Vasdal og Marianne Rånes mente turen opp kleiva var verd strevet.

Foto: Mari Hvamb / NRK

 

 • Eksplosiv vekst av stillehavsøsters

  I sommer har Jan Erik Tangen, kartlagt utbredelsen av stillehavsøsters i Telemarksskjærgården. På et sted ble det funnet så mye 600 stillehavsøsters på en kvadratmeter. Tangen sier til TA at veksten av slik østers de siste årene har vært eksplosiv.

 • Alvorlige kutt

  Arbeiderpartiet mener det er svært alvorlig at regjeringen kutter kraftig i støtte til fullskala anlegg for CO₂ fangst og lagring i industrien. Yara og Norcem i Grenland jobber med prosjekter for CO₂ fangst i industrien, og vil få redusert støtte.

  Yara, Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Sjekker kilde til oljesøl

  Politiet og brannvesenet har i dag tatt prøver av et oljeflak ved Øvre Ringsholme i Frierfjorden. Prøvene sjekkes nå opp mot båter som ligger i området, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen hos politiet i Telemark. Flaket har en omkrets på 200 meter.

 • Ny «Holdbart» butikk i Skien

  Butikkjeden «Holdbart» selger varer som ellers ville blitt kastet. Det kan være fordi produktene er feilprodusert, har for kort holdbarhetsdato eller er sesongvarer. Det er gründerne Trond Laeng og Thor Johansen som står bak butikken.

  Thor Johansen
  Foto: Anniken Sanna / NRK