NRK Meny
Normal

Gutta på skauen slapp plate

Gutta på skauen slapp plate for over tusen tilhørere på Krokskogen.

Gutta på skauen
Foto: Mari Hvamb / NRK

Gjennom en flere timer lang konsert på Kleivstua i Hole slapp den musikalske gjengen "Gutta på skauen" sin første plate. CD'en "Til skogs" inneholder 14 melodier som alle er knytta til Krokskogen.

Folksomt under plateslippet

Det var folksomt under plateslippet ved Kleivstua.

Foto: mari Hvamb / NRK

Med sangeren Per Vollestad fra Hole i spissen, hadde "Gutta på skauen" fått med seg flere av Norges kjente artister til en konsert i naturskjønne og luftige omgivelser.

Over tusen tilhørere var tilstede.

 

Kjente artister deltok

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen bidro under konserten.

Foto: Mari Hvamb / NRK

Både Mari Maurstad, Arve Tellefsen, Jan Eggum og Hønefoss storband var med på guttas plateslipp.

Mari Maurstad har vært med flere ganger før under Krokskogfestivalen. For Arve Tellefsen var det første gang.

Hyllest til Norges eventyrskog

Det primære mål for gutta har vært å lage en musikalsk hyllest til det de kaller hele Norges eventyrskog. "Gutta på skauen" anno 2007, Per Vollestad, Svein Olav Blindheim og Per Øie Jensen er ingen motstandsfolk.

Mange av de over tusen tilhørerne hadde gått opp kleiva fra Sundvollen til Kleivstua. Det var verdt det slitet mente flere.

Trond Olav Vasdal og Marianne Rånes

Trond Olav Vasdal og Marianne Rånes mente turen opp kleiva var verd strevet.

Foto: Mari Hvamb / NRK

 

 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.