NRK Meny
Normal

– Veldig skuffet over Niklas' avgjørelse

Odds Niklas Gunnarsson har i dag skrevet under en treårskontrakt med Vålerenga. – Vi er veldig overrasket og skuffet, sier daglig leder i Odd Einar Håndlykken.

Niklas Gunnarsson

Niklas Gunnarsson blir Vålerenga-spiller fra januar 2014.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

22-åringen fullfører sesongen i Odd, og blir Vålerenga-spiller fra 1. januar, skriver klubben selv på sine hjemmesider.

Einar Håndlykken

Einar Håndlykken i Odd sier de er skuffet over Gunnarssons avgjørelse.

Foto: Lorentz Berg / NRK

– Jeg har blitt veldig glad i Odd, men ønsker nye utfordringer. Jeg har så å si bodd i Telemark hele livet, og ønsker nå å stå på mine egne bein, sier Gunnarsson til NRK.

Les også: Gunnarsson bestemmer seg denne uken

Gunnarsson sier han gleder seg til å spille for Oslo-klubben, etter tre sesonger i Skien.

– Det er en storklubb, det merker jeg når jeg kommer inn hit. Så jeg ser veldig frem til å starte her, sier Gunnarsson til Vålerenga Fotball.

22-åringen har for det meste spilt høyreback i sine 46 kamper for Odd, og har scoret to mål. Han går til Vålerenga som bosmanspiller, altså får Odd ingen penger i denne overgangen.

Skuffet og overrasket

Odd på sin side skriver på sin hjemmeside i dag at de er veldig overrasket over avgjørelsen.

– Vi er svært skuffet over Niklas sin avgjørelse, men tar det til etterretning, sier Einar Håndlykken i en rask kommentar.

Niklas Gunnarsson på sin side har ikke så mye å si om Håndlykken og Odds reaksjon.

– Jeg skjønner at de er skuffet, men innerst inne er jeg trygg på at jeg har gjort det rette.

– Handler om folkeskikk

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal tilbakeviser kritikken fra Odd og Einar Håndlykken.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Odds Håndlykken utdyper overfor NRK at de hadde en avtale med Niklas Gunnarsson om å snakke om en ny kontrakt senere denne måneden.

– Vi har prøvd å avtale et tidspunkt, uten å bli enige. I dag får vi plutselig beskjed fra Vålerenga om at han har skrevet under for dem, noe vi synes er veldig spesielt. Dette handler om folkeskikk.

– Hvorfor kunne ikke dere kommet med et tilbud tidligere?

– Det er to parter som må bli enige. Han har sin fulle rett til å skrive under for et annet lag, men vi synes måten det ble gjort på er helt feil.

– Vi har vært ryddige

Einar Håndlykken er heller ikke nådig mot Vålerenga og trener Kjetil Rekdal, og mener de fisker talenter som andre klubber har brukt lang tid på å utvikle.

Rekdal på sin side sier at han skjønner Odds skuffelse, men at de har vært ryddige i denne prosessen.

– Vi driver også med talentutvikling, og slike overganger er naturlige i fotballen. Vi henvendte oss nylig til Odd og sa at vi kom til å ta kontakt. Vi er veldig fornøyde med denne signeringen. Niklas er en allsidig spiller med et stort potensial. Det er en tøff gutt, med en voldsomt innsats.

Niklas Gunnarsson

Niklas Gunnarsson takker for seg, etter tre år i Odd.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

 • 2,6 millioner til bluesfestivalen

  Norsk Kulturråd gir bluesfestivalen og bluesen på Notodden festivalstøtte på 2,6 millioner kroner både i 2018, 2019 og 2020, skriver Telen. Det er en liten nedgang fra årets statsstøtte på 2,76 millioner.

 • Kjørte i lysløypa

  En bil kjørte i lysløype-traseen på Jarsen i natt. Politiet stoppet en mann og en kvinne i 20 og 30-åra. Bilen er funnet og politiet har mistanke for ruspåvirket kjøring. Ingen av de to personenene som ble stoppet hadde førerkort.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.