NRK Meny
Normal

Njål Frode fikk gullplate

Njål Frode Lie har fått gullplaten for mastering av låta 'Revolver feat. Miriam Vaga' av artisten 'Philter', en sang som nå er strømmet over 1,5 millioner ganger på Spotify og Wimp.

Njål Frode Lie

Njål Frode Lie fra Notodden har fått gullplate.

Foto: Siri Torset

– Det er veldig hyggelig å få en gullplate, så jeg er veldig fornøyd. Jeg tenker at det helt klart også er en anerkjennelse av kvaliteten på musikktjenestene mine når slikt kan skje, sier han.

Studioet til Lie heter 'Hydroparken Studio' og ligger som navnet hinter om, i Hydroparken på Notodden, og det er der han masteret låta, som nå ledet til en gullplate.

– Notodden er ikke en storby, men med muligheten for å sende filer enkelt over internett er det endel type jobber man faktisk kan gjøre like bra her som i mer sentrale strøk, og jeg har kunder fra hele Norge og faktisk også fra endel andre land, sier Lie.

Nivå med de beste

Lie sier han også gjerne jobber med andre artister i Telemark.

– Da blir det ofte både opptak, vanligvis i Jukejointstudio på Notodden, og miksing og mastering i mitt eget studio. Jeg trives veldig godt med å være med på hele prosessen. Det er veldig mange flotte og flinke artister i området her som helt klart holder nivå med de beste i Norge, sier han.

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.