NRK Meny
Normal

Gratis travbane

Ny travbane i Skien vil ikke koste travselskapet fem øre.

Illustrasjonsfoto trav
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det nærmer seg avgjørelsen på om Telemark Toto vil få sin etterlengtede nye travbane i Skien. Den nye travbanen er lokalisert til Furuheim, og vil inngå i Skien fritidspark.

Og går planene som ønsket, vil ikke den nye banen koste travselskapet fem øre.

Travselskapet ønsket i utgangspunktet å finansiere den nye travbanen med salg av den gamle. Men da travselskapet kjøpte området i sin tid av fylkeskommunen fulgte det med en klausul. Den sier at hvis selskapet noen gang ønsker å selge skal fylkeskommunen ha forkjøpsrett. Det som i utgangspunktet så ut som stopperen for den nye travbanen, gir i dag nye håp om realisering.

- Nå har vi bestilt en takst på området og vi har hatt møte med eiendomsavdelingen i Telemark fylke. Sammen har vi funnet den beste løsningen. Fylkets klausul på området flyttes til den nye travbanen. Det betyr at verken fylket eller travselskapet må betale noe som helst for den nye travbanen, sier daglig leder Torger Flatland.

Nå eller aldri

Hvor viktig er det at planene blir realisert?

- Skal vi noen gang bygge ny travbane må det skje nå. Det er nå vi både har en tomt og noen som er interessert. Det er etter min mening nå eller langt langt frem i tid, sier Flatland.

Fylkesrådmann Rolf-Helge Grønås sier at ingenting er avgjort, og at dette er en av flere mulige løsninger som blir diskutert med travselskapet.

 • Mistenkt for ruskjøring

  En 49 år gammel mann ble mandag kveld stoppet av politiet på Ballestadhøgda i Skien. Mannen mistenkes for å ha kjørt i narkorus og kjørte uten gyldig førerkort.

 • Strømbrudd i Porsgrunn

  506 husstander var ifølge Varden uten strøm kl. 18.00 mandag kveld. – Vi har folk ute for å lete etter feil nå, sa kommunikasjonssjef i Skagerak Energi Thor Bjørn Omnes til avisa. 18.25 hadde de fleste fått strømmen tilbake. 37 kunder er fortsatt berørt.

 • Smerter i armen etter kollisjon

  Alle skal være ute av bilene etter en kollisjon i Skien. Tre biler er involvert. Politiet opplyser til NRK at en person klaget på smerter i armen etter ulykken. Skadeomfanget er ukjent. Politiet opplyser at to av bilene ikke er kjørbare.

  ulykke i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK