NRK Meny
Normal

Gratis travbane

Ny travbane i Skien vil ikke koste travselskapet fem øre.

Illustrasjonsfoto trav
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det nærmer seg avgjørelsen på om Telemark Toto vil få sin etterlengtede nye travbane i Skien. Den nye travbanen er lokalisert til Furuheim, og vil inngå i Skien fritidspark.

Og går planene som ønsket, vil ikke den nye banen koste travselskapet fem øre.

Travselskapet ønsket i utgangspunktet å finansiere den nye travbanen med salg av den gamle. Men da travselskapet kjøpte området i sin tid av fylkeskommunen fulgte det med en klausul. Den sier at hvis selskapet noen gang ønsker å selge skal fylkeskommunen ha forkjøpsrett. Det som i utgangspunktet så ut som stopperen for den nye travbanen, gir i dag nye håp om realisering.

- Nå har vi bestilt en takst på området og vi har hatt møte med eiendomsavdelingen i Telemark fylke. Sammen har vi funnet den beste løsningen. Fylkets klausul på området flyttes til den nye travbanen. Det betyr at verken fylket eller travselskapet må betale noe som helst for den nye travbanen, sier daglig leder Torger Flatland.

Nå eller aldri

Hvor viktig er det at planene blir realisert?

- Skal vi noen gang bygge ny travbane må det skje nå. Det er nå vi både har en tomt og noen som er interessert. Det er etter min mening nå eller langt langt frem i tid, sier Flatland.

Fylkesrådmann Rolf-Helge Grønås sier at ingenting er avgjort, og at dette er en av flere mulige løsninger som blir diskutert med travselskapet.

 • Person klemt mellom to bilar

  Ein person har kome i klem mellom to bilar på Lifjellvegen i Bø. Ein av bilane kom ned ein bakke og greidde ikkje å stoppe på den glatte vegen. Føraren i den eine bilen kom i klem og er sendt til legevakt for sjekk.

 • Liten lekkasje frå tankbilen

  Det er oppdaga ein liten lekkasje frå pumpesystemet på tankbilen som køyrde inn i eit hus i Kragerø. Naudetatane arbeider med å stoppe lekkasjen.

 • Arbeider med å få ut personar

  Naudetatane arbeider med å få ut personar frå andre etasje i huset i Kragerø som ein tankbil har køyrd inn i. Huset har blitt skeivt, melder politiet.

 • Tankbil køyrd inn i hus

  Ein tankbil med bensin og diesel har køyrd inn i eit hus i Nøkkeldalen i Kragerø. Det skal ikkje vera lekkasje frå tankbilen. Det var personar i huset da ulykka skjedde, men det er foreløpig uklart om dei er skadde. Brannvesenet er framme, politi og ambulanse er på veg.