NRK Meny
Normal

Gjømle Berg tror på Bjørgen

Få vet bedre hva skijentene går igjennom nå enn tidligere landslagssprinter Ella Gjømle Berg. Hun holder sin tidligere lagvenninne Marit Bjørgen som en klar favoritt på dagens sprint.

Marit Bjørgen og Ella Gjømle

I sin karriere feiret Ella Gjømle sammen med Marit Bjørgen. Idag tror Gjømle at Bjørgen kan juble aleine.

Foto: BENDIKSBY, TERJE / SCANPIX

– Hun gikk en grei prolog, men vi har sett hva hun kan levere kvinne mot kvinne så jeg tror hun kommer til å stikke av med seieren i dag sier Gjømle Berg til NRK.

Ella Gjømle Beg må vente

I tiden mellom prologen og finalene tror hun jentene har gjort det de kan for å prøve og samle mest mulig krefter.

– Man går seg først litt ned, også handler det bare å slappe av mest mulig. Falla pleier for eksempel å få sove litt, sier hun.

Blitt mamma

Selv selv la hun opp etter 2011 sesongen, og har én verdenscupseier og flere NM-Gull som karrierehøydepunkt. Siden den gang har hun tatt jusutdannelse, og blitt mamma til Tor-Odd og Nora. Gjømle Berg håper at de også vil finne gleden i skisporet.

– Jeg håper at de også skal få oppleve mestringsfølelsen og gleden av og gå på ski, så jeg kommer hvert fall til å legge til rette for det, sier Gjømle.

Som allerede hadde rukket en skitur før jentens prolog i dag.

– Vi er på hytta på Rauland, så mannen min og jeg går litt på ski, mens mamma passer barna.

 • Røykutvikling på Rjukan

  Brannvesenet har meldt om røykutvikling i Sam Eydes gate på Rjukan. Det har vore fyr i himlinga inne i eit bygg. Brannvesenet har kontroll og driv med utlufting. Ingen personar er skadde.

 • Brannutrykning på Rjukan

  Politi og brannvesen har rykket ut til Torget 2 på Rjukan. Det er meldt om røykutvikling på stedet.

 • Ber innbyggjarane om hjelp

  Porsgrunn kommune har auka beredskapen etter at det er varsla ein nedbørstopp i kveld. Kommunen ber om hjelp frå folk, og oppfordrar alle til å «adoptere» eit sluk. Det vil seia at ein held auga med eit sluk og held det fritt for lauv og anna.

 • Redusert lærartettleik

  Etter trykk frå fylkeskommunen, har Skien og Porsgrunn vidaregåande skular redusert lærartettleiken. Dei har òg slått saman klasser og redusert bruk av vikarar for å få budsjetta sine i balanse. Statusrapporten for dei økonomiske tiltaka blir lagt fram for fylkestinget i dag.