NRK Meny
Normal

Gjerpen vil til Spektrum i år også

Gjerpen er bare en kamp unna å komme til NM-finalen for juniorer. I fjor vant de hele greia i Oslo Spektrum. Men kveldens siste hinder heter Oppsal og er fryktelig gode.

Harald Berg Hansen Heidi Strømsvåg

De holder skjerfet høyt og håper på Gjerpenseier i Skienshallen i kveld. F.v. Halvor Berg - Hanssen og Heidi Strømsvåg

Foto: Roald Marker / NRK

En av fjorårsheltene er målvakt Heidi Strømsvåg. Hun har ennå følelsen av hvordan det var å vinne. I fjor slo Gjerpenjuniorene Tertnes i selveste Oslo Spektrum. Men hun frykter Oppsal i Skienshallen i kveld.

– Folk forventer at vi skal vinne, men jeg må bare minne om at Oppsal har mange gode spillere.

– Har ikke Gjerpen det også?

– Jo da, vi er gode vi også, men ikke favoritter.

At Gjerpenjuniorene vant hele NM-finalen i fjor var kanskje en overraskelse. Først slo de Byåsen i semifinalen før de vant en overlegen seier 22–16 over Tertnes.

Les også:

– Det var veldig gøy og en opplevelse ikke mange får være med på, mimrer Strømsvåg. Jeg hadde ikke trodd vi skulle vinne hele greia.

Noe som ikke er like gøy er at Heidi Strømsvåg er ett år eldre.

– Nei det er ikke gøy. Jeg må sitte på tribunen fordi jeg er for gammel. Men vi får ha trua på at vi slår Oppsal i Skienshallen i kveld og kommer oss til finalen.

Cup er bonus

To ord om Oppsal. De har en god miks av spillere. Noen spiller i toppserien, mens andre er på andrelaget. Flere av dem har massevis av rutine og dette er med på å gjøre Oppsal til favoritt, selv om de spiller på bortebane.

Det bekymrer ikke gjerpenleder Halvor Berg - Hanssen. I hans øyne er cupspill bonus, mens seriespill er viktigst.

Gjerpen håndball

Dette har alle i Gjerpen lyst til å oppleve i år også. Bare Oppsal står i veien for å få en finaleplass.

Foto: Tommy Westby

– Vinner vi, er ingenting bedre enn det, men vi må leve med at Oppsal er favoritt. Jeg kjenner jentene og vet at de uansett vil gå på banen for å krige.

Odd har som kjent kommet et steg lenger og er klar for cupfinalen mot Molde. For dem betyr det økonomisk mye å komme så langt. I en slik sammenheng er håndball for jenter junior en liten, fattig kusine.

– Vinneren av finalen får en sjekk på 20 000. Det er alt, slår Berg - Hanssen fast, og fokuserer isteden på helt andre ting.

– Det som er viktig for oss er serien. Der har vi slitt litt i år, men det som er bra med Gjerpen er at vi har gode aldersbestemte lag. Det betyr at vi har mange spillere å rekruttere til hovedlaget vårt i åra som kommer.

Håper på støtte

Tilbake til kveldens kamp i Skienshallen mot Oppsal. Det betyr selvsagt noe å vinne, men like mye å få støtte fra andre, både håndballspillere og andre idrettsutøvere.

– Alle under 16 år som kommer i sin egen klubbdrakt eller egne farger kommer gratis inn. Det er viktig at idrettene støtter hverandre på tvers av skillene. Håper det kommer mange sånn at Gjerpen får vist seg frem.

– Blir dere gretne hvis det blir tap?

– Da depper vi i 10 minutter, for det hadde vært så gøy å komme til finalen hvor Byåsen allerede er klar. Der spiller nemlig Emilie Hegh Arntzen som kom fra oss. Enten det blir Gjerpen- eller Byåsenseier, vinner familien Arntzen. Pappa Kjetil Arntzen er nemlig gjerpentrener, ler Halvor Berg - Hanssen