NRK Meny
Normal

Gjerpen klare for eliteserien

Gjerpen spilte uavgjort 29-29 borte mot Molde i kveld, og med det resultatet er saken klar: Skienslaget er igjen klare for spill i den øverste divisjonen.

Gjerpen jubler etter opprykk

ELITESERIEN: Gjerpen er klare for eliteserien i håndball etter å ha slått Molde over to kvalifiseringskamper.

Foto: Halvor Berg-Hanssen

I en jevn kamp i Molde fulgte lagene hverandre tett hele veien. Gjerpen ledet 13-12 til pause, men Molde gikk hardt ut i andre omgang.

På det meste ledet Romsdalingene med tre mål, men Gjerpen beholdt roen, og kjempet seg tilbake i kampen.

Maria Solheim, Caroline Ruud Helgesen og Dorthe Groa scoret alle sju mål for Gjerpen i kveldens kamp, og var sterkt delaktige i seieren.

Molde måtte vinne kampen med syv mål for å kunne ha et håp om å rykke opp, og spilte svært offensivt de siste ti minuttene. Dette løste Gjerpenspillerne på en glimrende måte, og hadde full kontroll mot slutten av kampen.

I den første kampen i Skienshallen vant Gjerpen 31-24.

Les også: Gjerpen jublar etter å ha slått Molde

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet dei grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.