NRK Meny
Normal

Gir unge jobb til tross for hull i CV`n

BØ I TELEMARK (NRK) : Hele 80 prosent av de unge under 25 år har fått jobb, eller er tilbake på skolebenken som følge av et samarbeidsprosjekt mellom NAV og næringslivet.

Ole Andre Roheim

FIKK JOBB: Ole Andre Roheim var veldig glad da han endelig fikk jobb.

Foto: Roald Marker / NRK

Det er spesielt unge som ikke har fullført utdannelsen eller som har gått arbeidsledige lenge samarbeidsprosjektet har fungert godt for. Ole Andre Roheim er fersk på verkstedet til Telemarksbruket i Bø i Telemark.

– Jeg gikk arbeidsledig i litt over ett år. Det er sjanseløst for ungdommen i dag å få seg en jobb.

David Andersen har jobbet ved Telemarksbruket i to år. Han husker fremdeles godt hvordan det var å få fast jobb.

– Det betød veldig mye for meg. Det blir bare mer og mer vanskelig å få jobb, og jeg hadde troen på at dette skulle jeg klare i starten. Så fikk jeg virkelig erfare hvor vanskelig det var å få seg en jobb, sier han.

Les også:

Når du ikke har en jobb å gå til, eller har inntekt, kommer stresset. Du får høyt blodtrykk

Ole Andre Dyrland- tidligere arbeidsledig
Torbjørn Blichfeldt Dyrland, Ole Grimsgaard og Arne Morten Berntsen

Torbjørn Blichfeldt Dyrland i NAV, Ole Grimsgaard ved Telemarksbruket i Bø og Arne Morten Berntsen i NAV har bidratt til at flere unge kommer seg ut i arbeid.

Foto: Roald Marker / NRK

Tungt å skaffe ny jobb

Begge er under 25 år og begge hadde jobb eller tok utdanning. Av forskjellige grunner tok det slutt, og det var tungt å skaffe seg nye jobb.

Jeg har mistet tellingen på hvor mange CV-er jeg har sendt ut. Og når 1 av 10 svarer, og svaret er at stillingen er besatt, blir man rett og slett drit lei, sier Roheim.

Han fikk jobben ved Telemarksbruket ved en tilfeldighet.

– Det var en som hadde vært på NAV og spurt om de visste om noen som trengte noe å gjøre. Så ble min CV sendt hit, og etter noen timer ringte de meg. Jeg ble kalt inn til intervju to ganger, og så havnet jeg her. Det var en enorm lettelse.

De må ose arbeidsvilje

Terje Tønnesen

Terje Tønnesen i NAV er imponert over resultatene.

Foto: NAV

Det var Ole Grimsgaard i Telemarksbruket som ansatte Ole Andre Roheim og David Andersen. Han brydde seg ikke så mye om hva de hadde gjort, men hva de kunne gjøre.

– Jeg ser på mennesket om de er tilpasningsdyktig, om de kan gli inn i et miljø, og ikke minst at de må ose av arbeidsvilje og ville være på det arbeidsstedet de er.

Direktør i NAV i Telemark, Terje Tønnessen sier han er imponert over samarbeidet.

Dette er positive nyheter, og ikke minst veldig hyggelig. Det er viktig at vi klarer å jobbe sammen med ungdommen. Det er samfunnsoppdraget til NAV, og burde være samfunnsoppdraget til oss alle.