NRK Meny
Normal

Gir bort 600 000 om du vil bo her

Seljord kommune deler ut 600 000 kroner i tilskudd til den som vil bygge en enebolig på en av de mest attraktive tomtene i bygda.

Per Dehli, Jon Svartdal og Frid Berge

Ønsker du å bo på denne utsiktstomten i Seljord, kan du få tilskudd på 600 000 fra kommunen.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

Tilskuddet er bundet til en spesiell utsiktstomt i et nytt felt med 17 tomter.

– Dette er en av de flotteste tomtene vi har i Seljord. Herfra kan du nesten se til Bø, og du har utsikt til de flotte fjellene rundt Seljord, sier plan- og utviklingssjef i Seljord kommune, Frid Berge.

Kravene for å få tilskuddet er at du ønsker å bosette deg i Seljord, må bygge et nytt hus på tomten, og ønsker å bo her. Du kan ikke bygge boligen og så selge den. Tomten har en pris på 567 000 kroner. Fristen for å søke er 9. juli.

Laber interesse

Seljord er en av 12 kommuner i landet som er med i prosjektet "Boligetablering i distriktene". I løpet av to og et halvt år har kommunen fått 4,3 millioner statlige kroner.

Bakgrunnen er at det gjerne er dyrere å bygge ny bolig enn å kjøpe brukt. Så langt er det ytt tilskudd av forskjellig størrelse til 14 husbyggere, men i det nye, påkostede boligfeltet har interessen for tomtekjøp vært tilnærmet null.

– Jeg hadde jo selvsagt håpet at det var flere som ville slått til med en gang, men det som er viktig for kommunen er å ha tilgjengelige tomter. Dessuten tror jeg at når noen begynner å by så vil det ha en smitteeffekt.

Tror yngre vil kjøpe

Svartdal tror det er yngre mennesker som ønsker å etablere seg i området.

– Jeg tror også det er mennesker som ikke er så redde for å bo litt avsidesliggende, og som ikke er avhengige av å ha gangavstand til alle butikker, sier Svartdal.

 • Avhøres i formiddag

  Mannen som ble pågrepet av politiet med en hagle i går kveld blir avhørt av politiet i dag. Mannen i 30 åra var uønsket i boligen der han befant seg og de som var i huset ringte politiet. Da politiet kom frem til Heistad var mannen bevæpnet.

 • Løse hester på veien

  Politiet ber folk kjøre forsiktig etter at det er observert 10 løse hester på riksvei 36 ved Helgen. Politiet fikk melding om hestene like før halv ni og forsøker å finne eieren.

 • Til sykehus etter ulykke

  En ung mann fra Vinje er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke på E134 mellom Morgedal og Mostøyl. Mannen fortalte politiet at det kom et dyr ut i veien og at han måtte kjøre unna. Politiet tviler på mannens forklaring og har tatt førerkortet.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.