NRK Meny
Normal

Satser 20 millioner på saft

SKIEN (NRK): Saftprodusenten Gimsøy kloster i Skien leverer om lag ti millioner flasker med saft i året. Nå har de investert store summer i nytt produksjonsutstyr.

Rune Halvorsen

Fabrikksjef ved Gimsøy kloster Rune Halvorsen er stolt av produktene de lager.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Gimsøy kloster på Kjørbekk i Skien har produsert saft helt siden 1933, og det er ingen fare for at de 30 medarbeiderne skal få lite å gjøre i årene fremover heller.

Nordmenn elsker saft, og eierne i Orkla har nå investert en kjempesum i bedre utstyr.

– Vi har fått utstyr slik at vi kan blåse flasker selv, samt at vi fornyer store deler av anlegget, sier fabrikksjef Rune Halvorsen.

Miljøbevisst saftproduksjon

Å produsere sine egen flasker gir ikke bare en økonomisk gevinst. Det er også en satsing på miljøet.

– Før kom det mellom ti og 14 trailere hver uke med flasker, men disse erstattes nå av én trailer. Vi sparer både miljøet og fabrikken for veldig mye.

Les også: – Nærmer seg grensen for inntak av søtstoffer

Drinkmiks og gløgg

Det er ikke bare saft som produseres i Skien. Fabrikken produserer også husholdnings- og bakeartikler, i tillegg til drinkmiks og essenser.

– Vi lager mye forskjellig, men det er Fun light som er vårt desidert største produkt. Like før jul selger vi også veldig mye gløgg.

Les også: Her produseres blandevann og populær saft

Saft på Gimsøy kloster

Nordmenn elsker saft, og ved Gimsøy Kloster i Skien produserer det leskedrikk til den store gullmedalje.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Positive ansatte

Gimsøy kloster startet opprinnelig med produksjon av fruktvin, men er i dag store på ulike saft- og leskedrikkvarianter.

I 1979 flyttet virksomheten inn i nye lokaler på Kjørbekk, der dagens anlegg ligger. Fabrikksjefen sier at heller ikke de har sluppet unna planer om nedskjæringer og effektivisering, men at de er positive.

– Vi er ikke noe unntak. Orkla har en strategi om å bli færre og større, og vi er en liten fabrikk. På en annen side styrker det oss at eierne nå har investert såpass mange millioner her

 • Cupresultat

  Hei slo ut Urædd i kvalifiseringa til NM i fotball i går kveld. I Bø vann Skarphedin heile 7–2 over Herkules frå Skien. Medan eit anna Skienslag, Tollnes, er ute av cupen etter at dei tapte mot Express frå Grimstad.

 • Vann NM i poker

  Camilla Rørholt frå Sannidal vann NM i poker for kvinner i går kveld. Ifølgje poker.no leia Rørholt allereie etter dag éin, og hadde god kontroll på finalebordet. Dermed tok ho med seg ein premie på over 100.000 kroner.

 • Ynskjer fleire dronar

  Røde Kors ynskjer fleire dronar til søk- og redningsoppdrag. Det er strenge reglar for droneflyging og opplæringa kostar mykje pengar. Organisasjonen håper at styresmaktene vil lempe på regelverket for frivillige redningsmannskap.

  Drone til profesjonell bruk
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
 • Arntzen ferdig i Gjerpen

  Ketil Arntzen er ferdig som trenar i Gjerpen med umiddelbar verknad. Det skriv fylkesavisene. Ifølgje ei pressemelding frå klubben er avgjerda teken med bakgrunn i resultata den siste tida.

  Ketil Arntzen
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK