NRK Meny
Normal

Satser 20 millioner på saft

SKIEN (NRK): Saftprodusenten Gimsøy kloster i Skien leverer om lag ti millioner flasker med saft i året. Nå har de investert store summer i nytt produksjonsutstyr.

Rune Halvorsen

Fabrikksjef ved Gimsøy kloster Rune Halvorsen er stolt av produktene de lager.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Gimsøy kloster på Kjørbekk i Skien har produsert saft helt siden 1933, og det er ingen fare for at de 30 medarbeiderne skal få lite å gjøre i årene fremover heller.

Nordmenn elsker saft, og eierne i Orkla har nå investert en kjempesum i bedre utstyr.

– Vi har fått utstyr slik at vi kan blåse flasker selv, samt at vi fornyer store deler av anlegget, sier fabrikksjef Rune Halvorsen.

Miljøbevisst saftproduksjon

Å produsere sine egen flasker gir ikke bare en økonomisk gevinst. Det er også en satsing på miljøet.

– Før kom det mellom ti og 14 trailere hver uke med flasker, men disse erstattes nå av én trailer. Vi sparer både miljøet og fabrikken for veldig mye.

Les også: – Nærmer seg grensen for inntak av søtstoffer

Drinkmiks og gløgg

Det er ikke bare saft som produseres i Skien. Fabrikken produserer også husholdnings- og bakeartikler, i tillegg til drinkmiks og essenser.

– Vi lager mye forskjellig, men det er Fun light som er vårt desidert største produkt. Like før jul selger vi også veldig mye gløgg.

Les også: Her produseres blandevann og populær saft

Saft på Gimsøy kloster

Nordmenn elsker saft, og ved Gimsøy Kloster i Skien produserer det leskedrikk til den store gullmedalje.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Positive ansatte

Gimsøy kloster startet opprinnelig med produksjon av fruktvin, men er i dag store på ulike saft- og leskedrikkvarianter.

I 1979 flyttet virksomheten inn i nye lokaler på Kjørbekk, der dagens anlegg ligger. Fabrikksjefen sier at heller ikke de har sluppet unna planer om nedskjæringer og effektivisering, men at de er positive.

– Vi er ikke noe unntak. Orkla har en strategi om å bli færre og større, og vi er en liten fabrikk. På en annen side styrker det oss at eierne nå har investert såpass mange millioner her

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.

 • Færre på AAP

  Nye tall fra NAV viser at det er en sterk nedgang i antall unge på arbeidsavklaringspenger i Telemark. Så langt i 2017 er det 317 færre personer som mottar arbeidsavklaringspenger i fylket. Nedgangen blant unge under 30 år er på hele 9,5 prosent.

  NAV Skien.
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK