NRK Meny
Normal

Gift med Magne - gikk med Arvids ring

SKIEN (NRK): I nesten 30 år gikk Bjørg Frønes Thygesen med feil giftering. Nå etterlyser familien ringens egentlige eier.

Giftering

HVEM ER ARVID? Og hvem eier ringen? Gifteringen har inskripsjonen «DIN ARVID 4-6-85»

Foto: Britt Boyesen / NRK

Familien har ledd av denne historien mange ganger. Også Magne som visste at kona gikk rundt med en ring med inskripsjonen «Din Arvid».

Etter at Bjørg døde i oktober, ble dette et samtaleemne igjen i familien. Nå har datteren Tonje Aronsen bestemt seg for å finne eieren av ringen.

– Forvekslingen kan ha skjedd på toalettet mens hun vasket seg på hendene under et misjonsstevne i Grimstad sommeren 1986, sier Tonje. Det har vært teorien de har snakket om etter at moren oppdaga at hun gikk med feil ring.

– Rart

Bjørg Frønes Thygesen

Bjørg Frønes Thygesen gikk med gifteringen til hun døde i oktober 2015, 67 år gammel.

Foto: Privat

Folk fra hele Sør-Norge var samla på Liv og vekst-stevnet. Tonje var også med, og hun husker godt morens reaksjon den gangen.

– Det er noe rart med denne ringen, sa hun til oss. Da var det vi så inskripsjonen for første gang, og vi lo godt av dette.

Den ukjente kvinnen har sannsynligvis gått rundt med Bjørgs gullring som hun fikk etter sin bestemor. Bjørg hadde nemlig vært så uheldig at hun tidligere hadde mistet sin egen giftering, men brukte i stedet en ring hun hadde arvet. Ingen husker om det var noen inskripsjon i denne ringen.

En blant 3.000

Hovedpastor Sveinung Lorentzen ler godt når han hører historien om ringen. Han kjenner ikke Arvid som kan ha gitt bort denne ringen.

– Jeg kjenner en som er for gammel og en som ikke er gift.

Lorentzen var med på å arrangere sommerstevnene i Grimstad. Han husker det var rundt 3.000 mennesker innom i løpet av de 4–5 dagene stevnet varte. Det var gjerne 1.000 deltakere på hver møtet.

– Over halvparten av dem som besøkte stevnet, var kvinner, forteller pastoren.

Tonje Aronsen har etterlyst ringens eier på Facebook, men så langt har ingen kunnet hjelpe. Nå krysser hun fingrene for at flere kan høre og lese om gifteringen til kona til Arvid.

Tonje Aronsen

Tonje Aronsen vil gjerne at hun som giftet seg med Arvid i juni 1985, får ringen tilbake.

Foto: Britt Boyesen / NRK