NRK Meny
Normal

– Jeg er så glad i fugler

Geirr Lystrup bruker mye tid på å lage en god tilværelse for småfuglene rundt husveggen. Slikt blir det barnebok av.

Geirr Lystrup på Innlandsscenen

Forfatter og musikant Geirr Lystrup lanserer ny barnebok.

– En dag kom det en svart villkatt og spiste dompappen som bodde på fuglebrettet mitt. Det likte jeg litt dårlig.

Det sier Geirr Lystrup når han får spørsmål om hvorfor han ville skrive barneboken "Katten og fuglene".

Lærebok for barn

Boka handler om en sulten katt, som jakter på, og spiser småfugler for å bli mett. Lystrup sier historien er trist, men ender godt, og at det er mye fin lærdom for barn i boka.

– Barna lærer om 10–12 forskjellige fugleslag ved hjelp av blant annet flotte tegninger, pluss at det er laget en egen sang om hvert fugleslag. Sangene er laget med kjente melodier fra andre barnesanger som barna kjenner fra før, sier Lystrup.

God respons

Boka har vært ute på prøve ei ukes tid, og Lystrup har fått massevis av gode tilbakemeldinger fra barna.

– De sier at "Åh, det var artig", og de setter særlig pris på slutten, for det går bra med alle fuglene til slutt, avslører Lystrup.

– Det fineste jeg driver med

Lystrup har skrevet flere barnebøker tidligere, og synes å skrive barnebøker er det flotteste som finnes. Det er heller ikke vanskelig å finne inspirasjon.

– Det er bare å se inn i seg selv. For der sitter det en liten pjokk som lurer på alt ting. Å han lurer så grundig, at hvis jeg får snakke litt med han, så går det meste av seg selv, avslutter Lystrup.

 • Her kan du se Østafjells 20.55

  Østafjells 20:55
 • Vogntog sperrer Valebøvegen

  Politiet ber bilister som kjører Valebøvegen være obs på et vogntog som sperrer veien. Det var i 17.30-tiden at vogntoget satte seg fast på Fylkesvei 44 – Valebøvegen – ved Bø.

 • Her kan du se Østafjells 18.50

  Østafjells 18:50
 • UP: Fleire fartskontrollar

  Utrykkingspolitiet vil auke talet på fartskontrollar. Det seier UP-sjef Runar Karlsen. For høg fart er framleis den viktigaste grunnen til alvorlege trafikkulukker, og UP-sjefen trur at fleire kontrollar vil heve terskelen for å bryte fartsgrensene.

  Runar Karlsen
  Foto: Vegard B. Lien / NRK