NRK Meny
Normal

Gaustatoppen selges på Finn

Deler av Gaustatoppen ligger ute til salgs på internettmarkedet Finn.no for 200 000 kroner.

Gaustatoppen

Deler av dette fjellet 1883moh ligger nå ute for salg på nettstedet finn.no.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Deler av Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen, er nå annonsert til salgs på markedsplassen Finn.no.

Tinn kommune mener fjellet bør tilbake til offentlig eie, og har forhandlet om å kjøpe anlegget, sammen med Hjartdal kommune og Telemark fylkeskommune.

Les mer:

– Overraskende

Steinar Bergsland

Ordfører i Tinn, Steinar Bergsland blir opprørt og overrasket over at Gaustatoppen ligger til salgs på internett.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Ordfører i Tinn, Steinar Bergsland er opprørt over at fjellanlegget nå ligger ute på det åpne markedet.

– Det var overraskende for oss. Vi har vært i dialog med forsvarsbygg sammen med både Hjartdal og fylkeskommunen tidligere, og hadde avtale om å ta opp igjen forhandlingene i første kommunestyre og fylkesting etter ferien, sier han.

Forsvarsbygg skal selge Gaustatoppen og baneanlegget. På finn.no ligger nå baneanlegget ute til 200 000 kroner. Ordføreren i Tinn er sjokkert over at anlegget ligger ute på det åpne markedet.

– Da jeg fikk greie på dette i dag tok jeg kontakt med rådmannen med en gang. Han var like overraska, og skal sjekke med Forsvarsbygg hva som ligger bak dette, sier Bergsland.

Han trodde kommunen var i god dialog med Forsvarbygg om de videre planene for fjellanlegget.

– Vi har utarbeida oversikt over kostnader på vedlikehold som er nødvendlig der oppe, så vi var godt på vei og i god dialog, sier Tinn-ordføreren.

Les også:

– Kommunen er informert

Ivan Fjeldheim-Pettersen

Ivan Fjeldheim-Pettersen i Skifte Eiendom, et forretningsområde i Forsvarsbygg.

Foto: Skifte Eiendom

Leder for salg og rådgivning i Forsvarsbygg Skifte Eiendom, Ivan Fjeldheim-Pettersen hevder at kommunen skal ha blitt informert om at de ville legge det 5000 kvadratmeter store fjellanlegget ut for salg, i tilfelle kommunen sa nei til et kjøp.

– Så vidt meg bekjent skal kommunen være orientert om at vi måtte forhåndsannonsere eiendommen på finn.no, i henhold til reglementet, da kommunen ba om utsatt frist på å ta stilling til kjøp, sier Fjeldheim-Pettersen.

Han håper at Tinn kommune, sammen med Hjartdal og Telemark fylkeskommune bestemmer seg for å kjøpe fjellanlegget på Gaustatoppen.

– Vi er i god dialog med kommunen og håper kommunen vil tre inn og kjøpe anlegget. Det vil være den beste løsningen for framtidig bruk, sier han.

Les også: