NRK Meny
Normal

Gaustahytta stengt i påska

Hytta på Gaustatoppen blir stengt i hele påska, fordi Turistforeninga ikke har fått til en avtale med Gaustaanlegget

Turistforeningas hytte på Gaustatoppen kommer til å være stengt hele påska.

Leder i Skien-Telemark Turistforening Nils Magne Søli sier de ikke har fått på plass en avtale om å bruke Gaustabanen inne i fjellet.

Dermed får de ikke frakta varer og utstyr opp til hytta på Gaustatoppen.

Kan takke seg selv

Og det kan Turistforeningen takk seg selv for, mener Erik Skau, styreleder i Fellesanlegget for Gaustatoppen.

For mulighetene til å komme seg opp med banen har vært mange. Både før påska starter, og tirsdag i påskeuka har Turistforeninga hatt mulighet til å bruke Gaustabanen, sier Skau, som mener at styret i Skien Telemark Turistforening har sovet i timen.

Årsaken til at heisen inne i fjellet ikke går i år, er at han som kjører banen skal ha ferie i påska.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.

 • Mistenkt for kjøring i ruspåvirket

  Politiet stoppet en bil Langangen sentrum etter de hadde fått flere meldinger om at bilen kjørte vinglete på veien. Politihelikopteret observerte bilen ved Moheim i Porsgrunn. Patruljen tok igjen bilen på gamle E18 og stanset bilen i Langangen sentrum.