NRK Meny
Normal

Gaustahytta stengt i påska

Hytta på Gaustatoppen blir stengt i hele påska, fordi Turistforeninga ikke har fått til en avtale med Gaustaanlegget

Turistforeningas hytte på Gaustatoppen kommer til å være stengt hele påska.

Leder i Skien-Telemark Turistforening Nils Magne Søli sier de ikke har fått på plass en avtale om å bruke Gaustabanen inne i fjellet.

Dermed får de ikke frakta varer og utstyr opp til hytta på Gaustatoppen.

Kan takke seg selv

Og det kan Turistforeningen takk seg selv for, mener Erik Skau, styreleder i Fellesanlegget for Gaustatoppen.

For mulighetene til å komme seg opp med banen har vært mange. Både før påska starter, og tirsdag i påskeuka har Turistforeninga hatt mulighet til å bruke Gaustabanen, sier Skau, som mener at styret i Skien Telemark Turistforening har sovet i timen.

Årsaken til at heisen inne i fjellet ikke går i år, er at han som kjører banen skal ha ferie i påska.

 • Tildelt Nidarosprisen

  Gisle Roksund fra Skien er tildelt Nidarosprisen for sin store innsats som allmennmedisiner. Det skriver Dagensmedisin. I begrunnelsen ble det sagt at Roksund er like allsidig som faget selv, og at han startet med samhandling før ordet var funnet opp.

  Gisle Roksund
  Foto: Stine Hansen Bakkebø
 • Kim Bøhm ansatt av Odd

  Tidligere supporterleder i Oddrane, Kim Bøhm, er ansatt av Odd. Hans oppgaver blir å bedre kjemien mellom Odd og resten av Fotball-Telemark, og jobbe i den nye Odd-butikken, det melder Varden.

 • Gode tall for Porsgrunn

  I nesten hele landet faller boligprisene, mens i Porsgrunn øker prisene parallelt med at det tar kort til og få solgt. Sist måned var det en prisøkning på 1,4 prosent. Gjennomsnittet for resten av landet viser en nedgang på 1,6 prosent melder Varden.