NRK Meny
Normal

De går til Ullevaal hvis Odd når cupfinalen

TA-redaktør Ove Mellingen utfordrer NRK-journalist Eirik Haugen til å gå til Ullevaal dersom Odd kommer til cupfinalen – 14 år etter forrige gang.

Ove Mellingen og Eirik Haugen

De er klar for å gå fra Skien til Oslo og Ullevaal hvis Odd går til cupfinalen, TAs Ove Mellingen og NRKs Eirik Haugen. I morgen tar Odd imot Brann i kvartfinalen.

Foto: Faksimile TA

«Eirik Haugen, can you hear me: Are you ready for a hell of a waling journey, again?».

Ove Mellingen

Han er kjent som en redaktør med sterke meninger, Ove Mellingen. Nå er han klar for manndomsprøven fra Skien til Ullevaal, en distanse som tilsvarer tre maraton.

Foto: NRK

Ordene tilhører TA-redaktør Ove Mellingen. I dagens TA utfordrer nemlig redaktør Mellingen NRK-journalist Eirik Haugen om å gå til Ullevaal – dersom Odd kommer til cupfinalen.

Ove Mellingen og Eirik Haugen gikk samme turen da Odd ble cupmester for 14 år siden.

– Odd er en lagmaskin

I morgen tar Odd imot Brann i kvartfinalen hjemme på Falkum. Mellingen er, som alle fotballgale bergensere, trofast Brann-fan. Men han tror ikke at Brann slår til med en overraskende borteseier på Skagerak Arena i morgen.

– Jeg er veldig lite sikker på at Brann vinner, sier den for en gangs skyld beskjedne bergenseren.

Han er nemlig dypt imponert over det Odd presterer for tiden..

– Det Odd-laget som er nå, er det beste siden 2000, da de sist var i cupfinalen. De er som en lagmaskin og det er fantastisk imponerende hva de får til.

Og det var tidligere i sommer han fikk ideen om å gjenta den lange vandringen han gjorde for fjorten år siden.

– Jeg møtte Dag-Eilev Fagermo og Arne Sandstø og flere andre i sommer, og Fagermo sa at det hadde vært gøy om jeg kjørte det samme opplegget som den gangen. Og jeg har tenkt litt på det i ferien, og bestemt meg for å kjøre på.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Skagerak Arena

Her i Skagerak Arena skal det i morgen kjempes om semifinaleplass. Odd tar mot Brann. I utgangspunktet topp mot bunn, men som kjent: Cup er cup.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Ute med joggeskoene på

Hva så med hans medvandrer og makker for 14 år siden, Eirik Haugen? Jo, han er allerede i gang med forberedelsene.

– Akkurat nå så er jeg ute og går. Jeg leste jo TA i dag, og tenkte at nå er det bare å smøre på seg joggeskoene og gå, sier Haugen leende.

Han husker godt den siste turen de gjorde for fjorten år siden, og det med glede.

– Det var en helt unik opplevelse. Men jeg husker også hvor vondt jeg hadde i beina. Jeg hadde gangsperre, og stivnede muskler, det var jo tre maraton på to og en halv dag. Men jeg gjør det så klart igjen, det var et minne for livet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jarkko Hurme

Får Odd enda mer å juble for i morgen kveld? Sølvplassinnehaver Odd går for Ullevaal-billett i november.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Ble løftet frem underveis

Haugen sier at man kan sammenligne stemningen som er rundt Odd-laget nå, som det var den gangen i 2000, da Odd var nye i eliteserien og vant noe for første gang siden krigen.

– Og det var fantastisk hvordan Ove og jeg ble løftet frem sist, av Odd-supporterne og andre, en bonde hadde møtt opp og gitt oss Kvikk lunsj og mer til underveis.

Og det ble masse synging, bergensere (og dermed også Ove Mellingen) har sanger for det meste.

I morgen får man første pekepinn, blir det tredobbelt maraton på journalistkollegene, fra Skien til Oslo? Den som lever får se!