NRK Meny
Normal

Går av som direktør for Sykehuset Telemark

Bess Frøyshov går av som toppsjef ved Sykehuset Telemark.

Bess Frøyshov

Frøyshov har vært administrerende direktør ved Sykehuset Telemark siden 2011.

Foto: Lars Hansen / NRK

Ifølge en pressemelding som Frøyshov har sendt ut gjennom sykehusets kommunikasjonssjef, skal det være krevende samarbeidsforhold med styrets leder over tid, som er årsaken til at hun går av.

– Forskjellig syn på hvilke oppgaver og prioriteringer som er nødvendige for god utvikling av sykehuset er bakgrunnen for at jeg velger å fratre min stilling som administrerende direktør, sier hun i pressemeldingen.

Opplevde ikke samarbeidet som vanskelig

Styreleder Tom Jørgensen vil ikke kommentere avgangen til Frøyshov.

Tom Jørgensen

Styreleder Tom Jørgensen vil ikke kommentere om han er glad for at Frøyshov går av som sykehusdirektør.

Foto: Sjukehuset Telemark

Jeg har ikke lyst til å gå langt inn i denne diskusjonen. Direktøren har valgt å fratre sin stilling, og jeg har ikke tenkt å gå inn i noen polemikk ut over det, sier han.

Frøyshov og Jørgensen har samarbeidet i fire år, og han sier at han ikke har følt at samarbeidet mellom dem har vært problematisk.

– Men det er tydelig at når Frøyshov velger denne utgangen og denne begrunnelsen så har hun følt det på den måten hun gir uttrykk for, sier han.

Er det ikke riktig det Frøyshov sier om samarbeidsforholdet mellom dere?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Samler styret

TA skriver at styret onsdag hadde et evalueringsmøte med sykehusdirektøren. Men Jørgensen vil ikke si hva som kom ut av evalueringen. Men han understreker at Frøyshov ikke har blitt bedt om gå.

Jørgensen sier han nå vil samle styret for et ekstraordinært møte, for å avklare hvordan prosessen med ansettelse av ny administrerende direktør skal legges opp.

– Det er avgjørende for sykehuset å få kontroll på økonomien for å sikre planlagte og nødvendige investeringer i bygningsmassen, og i det vedtatte strålesenteret.

Gunnar Gausel vil fungere som administrerende direktør i Frøyshov sitt sted inntil videre.

– Uheldig avgang

Tillitsvalgt i sykepleierforbundet ved Sykehuset Telemark, Ann Iserid Vik Johansen, synes det er trist at Frøyshov går av, ikke minst på grunn av den økonomiske uroen som sykehuset har opplevd en god stund.

– Det er også veldig uheldig at hun går av midt oppe i den innsparingsprosessen vi er inne i.

Som styremedlem har hun ikke anledning til å si noe om eventuelle samarbeidsproblemer mellom Frøyshov og Jørgensen – fordi det er styreleders jobb å kommentere styresaker, men Johansen sier at sykepleierforbundet har opplevd samarbeidet med sykehusdirektøren som godt, og tror mange ansatte blir overrasket.

– Det er nok mange som synes dette er trist, for Frøyshov har vært god for den faglige utviklingen til sykehuset, sier Johansen.

Også leder for Legeforeningen i Telemark, Tor Severinsen, er overrasket over at Frøyshov nå trekker seg.

Han tror at den økonomiske situasjonen ved sykehuset kan være en medvirkende årsak til beslutningen.

 • Vil utbetre Tinnosbanen

  Bane Nor vil utbetre Tinnosbanen til normaltrafikk innan 2024, skriv Telen. Bane Nor eig og driftar strekninga, men det er Jernbanedirektoratet som bevilgar pengane.

 • Urolege for skuterkøyring

  Politiet er urolege for fyllekøyring på snøskuter. Erfaringane deira er at alvorlege ulykker på snøskuter og alkohol ofte går hand i hand. I tillegg fryktar politiet at folk ikkje melder ifrå ved ulykker, fordi dei er redd for å bli straffa.

 • Vil ha att OL-pengar

  Notodden kommune bevilga 500.000 til prosjektet «OL til Telemark». Nå ynskjer rådmann Svein Aanestad å få att pengane, skriv Telen. OL-prosjektleiar Geir Berge Nordtveit vil jobbe vidare mot eit OL-vedtak i 2019 og ynskjer ikkje å betale att pengar.

 • Innbrot på apotek

  I går kveld braut nokon seg inn i eit apotek på Gråtenmoen i Skien. Ei rute er kunst, men ingenting er stole. Vitne har beskrive eit køyretøy, som politiet undersøker vidare.