NRK Meny
Normal

Jakter lærlinger i Grenland

SKIEN (NRK): Kragerø Energi er på jakt etter lærlinger. Denne uka besøker de yrkesskolene i Grenland.

Kragerø energi leter etter lærlinger

Fra venstre: Elever ved elektrolinja Skogmo vgs., Tom Egil Cham og Joakim Bentsen får informasjon om montøryrket av administrerende direktør i Kragerø Energi, Geir Elsebutangen og lærling Eldbjørg Vestland.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

– Jeg har ikke hørt om Kragerø Energi før, så det var fint at de kom til skolen i dag. Det setter Kragerø litt på kartet, sier elev ved elektrolinja VG 2 ved Skogmo, Tom Egil Cham.

– Det er energimontør jeg har lyst til å bli, og det er interessant at de i Kragerø også bruker båt på ulike oppdrag. At bedriften ligger i Kragerø gjør ingenting, de hjelper jo også til med bolig om man trenger det, smiler Cham.

– Jeg synes det høres spennende ut, og dette er helt klart en lærlingplass jeg kommer til å søke på, legger elev ved elektrolinja vg1, Joakim Bentsen, til.

Kragerø Energi søker lærlinger

Kragerø Energi holdt et informasjonsforedrag på Skogmo videregående skole for å rekruttere lærlinger.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Søker fire nye lærlinger

Kragerø Energi er et mellomstort nettselskap i Norge. På tross sin størrelse, lå de i 2014 på topp i opptak av lærlinger i Telemark.

– Fremtiden ser lys ut, og sjansen for å få jobb i dette faget er veldig stor, sier administrerende direktør i Kragerø Energi, Geir Elsebutangen.

I dag er han på besøk hos Skogmo videregående skole for å presentere sin bedrift.

– Jeg håper å kunne tilby fire lærlingplasser hos oss i år. Per i dag har vi fire lærlinger og 60 ansatte totalt. Vi skulle gjerne tatt inn flere, men de opptar en del kapasitet hos de andre montørene så det begrenser seg selv.

Håper på flere jenter

Næringa er åpne om at de gjerne ønsker seg flere jenter i montøryrket. Eldbjørg Vestland er en av dem som trives veldig godt som lærling i Kragerø Energi.

Se video med Eldbjørg her:

Eldbjørg: - Flere bør velge denne jobben

– Hvordan er det å være jente i et slikt fag?

– Det er ingen hindring. Det har jeg bare opplevd som positivt, og jeg håper at det blir flere jenter som velger denne retningen, avslutter Eldbjørg.

  • Snøscooterløyper kartlegges

    Snøscooterløypene i Vinje skal kartlegges i ein ny nasjonal database. –Dette vil ha stor verdig for politi og redningstjeneste, sier rådgiver Simon Storøy hos Fylkesmannen i Telemark. Det er miljødirektoratet som lager oversikten over løypetraseene.

  • Knakk stolpe-slo hull i hustak

    Et vogntog fullasta med søppel fikk ved 3-tiden i natt sleng på hengeren, som deretter traff og knakk en telefonstolpe som slo hull i taket på en enebolig rett ved E134 i Høydalsmo. To minutter seinere kjørte en ny lastebil i grøfta på samme sted. –Veien var såpeglatt, sier politiet.

  • Politiet ber om tips etter overfall

    Politiet etterlyser tips etter overfallet på en 12 år gammel gutt på Kjørbekkhøgda i Skien i går kveld. 12-åringen ble kjørt til legevakta med smerter i brystet. Politiet skal i dag avhøre 12-åringen for å finne de som sparket og slo gutten.