NRK Meny
Normal

– Er dere interessert i denne?

17 år gamle Martine Eriksen Larsen vant en spillkonsoll. Men i stedet for å beholde den selv, spurte hun om stiftelsen Sykehusbarn ville ha den.

Spillkonsoll

I dag ble spillkonsollen overlevert ny eier direkte på NRK P1 Østafjells.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Stiftelsen la ut et bilde av Martine Eriksen Larsen sammen med spillkonsollen og påfølgende tekst:

«"Hei Jeg har vunnet en helt ny mini wii på jobben, men vil heller gi den til noen eller noe som trenger det og tenkte da på dere. Er dere interessert i og få denne? Hilsen Martine fra Porsgrunn." Og det er vi jo selvsagt veldig intressert i! Stiftelsen Sykehusbarn vet at Sykehuset i Telemark, Skien trenger påfyll av leker/aktiviteter til de som er litt eldre så vi satte Martine i kontakt med barneavdelingen i Skien. Tusen takk til deg, Martine, som tenkte på de syke barna og ville gjøre en forskjell. Dette setter vi utrolig stor pris på og vi vet at Sykehuset i Telemark, Skien blir glade for dette.»

Skjermdump

Martine Eriksen Larsen ga bort premien sin til Sykehusbarn.

Massiv oppmerksomhet

Hittil har statusen fått over 4200 likes, og med kommentarer som «En nydelig og godhjertet jente», «Fantastisk gjort» og «For en flott gjerning, denne jenta har masse empati,» har Martine Eriksen Larsen fått mange støtteerklæringer.

Også pappa Eriksen har kommentert statusen: «Så stolt av deg jenta mi, et hjerte av gull <3»

Hun var fast bestemt på å gi den bort.

– Det var fordi jeg ville gi den til noen som virkelig trengte den og ville ha glede av konsollen. Så da bestemte jeg meg for å gi den til stiftelsen, forteller Larsen.

– Det er kjempegledelig

Liv Holta Aas fra sykehuset Telemark kom innom NRK P1 Østafjells for å motta gaven tidligere i dag. Hun forteller at de får en del gaver, blant annet fra barn som har basarer og store firmaer.

Alle gavepenger går til barna som er inne på sykehuset og Aas setter pris på hver eneste gave om den er liten eller stor.

Liv Holta Aas

Liv Holta Aas takker for gaven.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Det er alltid hyggelig når vi får slike henvendelser. Nå fikk vi henvendelsen via stiftelsen Sykehusbarn som vi har kontakt med fra før, og det er kjempegledelig at vi får mange fine gaver og vi setter veldig stor pris på hver og en, forteller Liv Holta Aas.

– Veldig rørt

Selv om 17-åringen har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier, er hun mest opptatt av å gi bort konsollen til noen som kanskje har mer nytt av den, men hun synes det er hyggelig med positive tilbakemeldinger.

– Jeg har lest alle kommentarene og har blitt veldig rørt, sier Eriksen.

Nå er sykehuset en konsoll rikere og Liv Holta Aas tror det er mange som vil ha stor glede av den nye TV-konsollen.

– Her er det ikke bare én som får glede av den, her kan det være mange barn hver eneste dag, hver eneste uke som kan få glede av den og ha den inne på rommet sitt, forteller Aas.