NRK Meny
Normal

Ga kaffe og pizza til innbruddstyv

SKIEN (NRK): Midt på natten tok Arne Solli innbruddstyven på fersken inne i stua, og kastet ham ut av huset. Men der var det kaldt, og begge sto i underbuksa.

Arne Solli og kona, Kari, opplevde å bli vekket av en innbrudstyv i natt.

I underbuksa

– Kari ropte at jeg måtte sjekke lydene fra kjøkkenet. Der møtte jeg en fyr, som jeg kastet ut fortere enn de fleste, forteller Solli.

Etter å ha kastet ut tyven, stod tyven utenfor kun iført t-skjorte og underbukse. Solli selv stod kun i underbuksa, og da bestemte han seg like godt for å invitere tyven inn igjen.

– Plutselig stod vi der i underbuksa og kikket på hverandre. Jeg var kald og han var kald, forteller Solli om den - for mange - underlige beslutningen.

Det var Varden som først omtalte saken.

Pizza og kaffe

– Når han først kom inn igjen, så måtte vi jo ha en kopp kaffe begge to. Kona kokte noe kaffe og han var jo sulten også, så da varmet vi noe pizza til ham.

I en time satt han sammen med tyven som spiste pizza og drakk kaffe. Samtidig prøvde han å få tyven til å ringe noen venner som kunne hente ham. Da det ikke gikk, ringte han til politiet.

– De tok ham meg seg, de. Men så hadde han fått med seg noe ekstra i lommene da han reiste. Kredittkort og noe sånt. Så det kom politiet tilbake med, sier Solli.

Var du redd noen gang?

– Nei, tror ikke det, men det var han. Jeg mått berolige han flere ganger, sier han humrende.

Arne Solli

Arne Solli sier det var en merkelig opplevelse.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Synes synd på ham

Da han oppdaget innbruddstyven ble Solli først ganske forbanna. Men det var sympatien i ham som fikk han til å invitere tyven inn igjen.

– Nei, fader heller. Da han først stod der i bare underbuksa uten sokker, så kunne jeg ikke slippe ham løs her i nabolaget naken da, forteller Solli.

Da dere satt der og spiste pizza og drakk kaffe, klarte du å slappe av da?

– Ja, ja, det var ikke noe spesielt det. Jeg var helt rolig.

– Men ville du gjort det igjen?

– Nei, nå kan jeg ikke ha renn på dørene her altså, sier han før han bryter ut i latter. Vi har kaffe, men vi har ikke mer pizza, sier han med et smil.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no

 • Krog kjempar for OL deltaking

  Treninga på måndag vil avgjere om Magnus Krog frå Høydalsmo får den siste plassen i kombinertkonkurransen på tysdag, opplyser Norges Skiforbund. Han kjempar med Espen Andersen om den siste plassen. Magnus Krog har så langt vore reserve i OL.

  Magnus Krog
  Foto: NRK