NRK Meny
Normal

Ga kaffe og pizza til innbruddstyv

SKIEN (NRK): Midt på natten tok Arne Solli innbruddstyven på fersken inne i stua, og kastet ham ut av huset. Men der var det kaldt, og begge sto i underbuksa.

Arne Solli og kona, Kari, opplevde å bli vekket av en innbrudstyv i natt.

I underbuksa

– Kari ropte at jeg måtte sjekke lydene fra kjøkkenet. Der møtte jeg en fyr, som jeg kastet ut fortere enn de fleste, forteller Solli.

Etter å ha kastet ut tyven, stod tyven utenfor kun iført t-skjorte og underbukse. Solli selv stod kun i underbuksa, og da bestemte han seg like godt for å invitere tyven inn igjen.

– Plutselig stod vi der i underbuksa og kikket på hverandre. Jeg var kald og han var kald, forteller Solli om den - for mange - underlige beslutningen.

Det var Varden som først omtalte saken.

Pizza og kaffe

– Når han først kom inn igjen, så måtte vi jo ha en kopp kaffe begge to. Kona kokte noe kaffe og han var jo sulten også, så da varmet vi noe pizza til ham.

I en time satt han sammen med tyven som spiste pizza og drakk kaffe. Samtidig prøvde han å få tyven til å ringe noen venner som kunne hente ham. Da det ikke gikk, ringte han til politiet.

– De tok ham meg seg, de. Men så hadde han fått med seg noe ekstra i lommene da han reiste. Kredittkort og noe sånt. Så det kom politiet tilbake med, sier Solli.

Var du redd noen gang?

– Nei, tror ikke det, men det var han. Jeg mått berolige han flere ganger, sier han humrende.

Arne Solli

Arne Solli sier det var en merkelig opplevelse.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Synes synd på ham

Da han oppdaget innbruddstyven ble Solli først ganske forbanna. Men det var sympatien i ham som fikk han til å invitere tyven inn igjen.

– Nei, fader heller. Da han først stod der i bare underbuksa uten sokker, så kunne jeg ikke slippe ham løs her i nabolaget naken da, forteller Solli.

Da dere satt der og spiste pizza og drakk kaffe, klarte du å slappe av da?

– Ja, ja, det var ikke noe spesielt det. Jeg var helt rolig.

– Men ville du gjort det igjen?

– Nei, nå kan jeg ikke ha renn på dørene her altså, sier han før han bryter ut i latter. Vi har kaffe, men vi har ikke mer pizza, sier han med et smil.

 • Vil utrede felles legevakt

  Porsgrunn har sagt ja til å bli med i et forprosjekt om felles interkommunal legevakt i Grenland, skriver Varden. I utvalget for helse og omsorg i Porsgrunn, var det 7 mot 4 stemmer for en slik utredning. Høyre, Frp og By og Nærmiljøpartiet stemte imot.

 • Ønsker bro over Porsgrunnselva

  Flertallet av politikerne i Porsgrunn er positive til en ny bro over Porsgrunnselva. Det skriver fylkesavisene. De ønsker å knytte bydelene sammen, og mener brua bør gå mellom Moldhaugen og Reynoldsparken.

 • Anmeldt for promillekjøring

  En mann i 20-åra er anmeldt for promillekjøring på E18 ved Auråen i Kragerø, melder politiet. En mann i 50-åra er anmeldt for kjøring uten førerkort ved samme sted.

 • Tok kvelertak på samboeren

  En mann i 40-åra er sikta for familievold i Skien etter å ha tatt kvelertak og dyttet sin samboer, melder politiet.