NRK Meny
Normal

Fylkesvaraordfører satt i pariserhjul mens dramaet pågikk

Fylkesvaraordfører i Telemark, Hans Edvard Askjer satt i toppen av pariserhjulet «London Eye» kun hundre meter fra Westminster Bridge, der flere av hendelsene fant sted. Han måtte vente til hjulet var nede igjen før han ble evakuert.

Westminister Bridge

FRA PARISERHJULET: Dette bildet er tatt fra toppen av pariserhjulet «London Eye» som ligger rett ved der hendelsene fant sted.

Foto: Hans Edvard Askjer / PRIVAT

– Først så ble vi oppmerksomme på en person som var falt i vannet. Da begynte jeg å stusse.

Det sier Fylkesvaraordfører i Telemark, Hans Edvard Askjer som nå sitter trygt på hotellrommet sitt. Han satt i pariserhjulet og sier han hadde god oversikt over hva som skjedde.

– Jeg så det var tre plasser på brua hvor det var ambulanser og hvor det også lå personer som lå skadd, sier han.

Reuters meldte tidligere at minst tolv personer skal være skadet og en gjerningsmann drept i London etter et angrep:

Lite panikk

– Når vi kom til bunnen av pariserhjulet ble vi kjapt evakuert. Vi fikk beskjed om at politiet hadde kontroll og folk gikk rolig til hotellet, sier Askjer.

Hans Edvard Askjer

Fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer, forstod ikke alvoret i hendelsene med en gang.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Han sier at han ikke helt forstod hva som hadde skjedd når han så ambulansene.

– Først så trodde jeg det bare var et menneske som hadde hoppet fra brua. Men det var ikke noe liv i det mennesket, så det gikk gradvis opp for meg at her er det noe som skjer, sier Askjer.

Det var ikke før etter hvert han forstod at det var alvor det som skjedde.

– Vi skjønte gradvis etter hvert at det ikke var noen øvelse eller noe sånt det her. Men det er først når vi nå kom på hotellrommet og ser nyhetene vi ser hvor omfattende det er.

 • Åpner ikke før mandag

  Bratsbergbanen har vært stengt siden forrige tirsdag og åpner antagelig ikke før mandag. I mellomtiden kjøres passasjerene med minibuss. Ryddearbeidet går for fullt mellom Nordagutu og Valebø.

  Minibuss for tog Bratsbergbanen
  Foto: Stian Wasjø Simonsen / NRK
 • Kjørte båt med promille

  En mann fra Kragerø er i Nedre Telemark tingrett dømt til 21 dager fengsel for å ha ført motorbåt mens han var påvirket av alkohol. Straffen er betinget. Mannen mister båtførerbeviset i ett år, og må betale saksomkostninger på 5000 kroner.

 • Flere hører på lokalradio

  I 2017 fikk lokalradioene i Telemark og tre andre fylker mellom 10 og 15 prosent flere lyttere. Samtidig har den totale radiobruken gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.

  DAB-radio
  Foto: Kristian Sønvisen Bye/NRK
 • Advarer mot å fjerne snøen selv

  Advarselen kommer fra Ottar Renholdt i Skagerak Energi. Snø og is har klumpet seg på strømkabler mange steder i fylket, og noen steder har tyngden fått ledningene til å bøye seg helt ned til bakken. Renholdt ber folk heller ringe og melde fra.

  Ligg unna farlige ledninger
  Foto: Eidsiva