NRK Meny
Normal

Fylkesvaraordfører satt i pariserhjul mens dramaet pågikk

Fylkesvaraordfører i Telemark, Hans Edvard Askjer satt i toppen av pariserhjulet «London Eye» kun hundre meter fra Westminster Bridge, der flere av hendelsene fant sted. Han måtte vente til hjulet var nede igjen før han ble evakuert.

Westminister Bridge

FRA PARISERHJULET: Dette bildet er tatt fra toppen av pariserhjulet «London Eye» som ligger rett ved der hendelsene fant sted.

Foto: Hans Edvard Askjer / PRIVAT

– Først så ble vi oppmerksomme på en person som var falt i vannet. Da begynte jeg å stusse.

Det sier Fylkesvaraordfører i Telemark, Hans Edvard Askjer som nå sitter trygt på hotellrommet sitt. Han satt i pariserhjulet og sier han hadde god oversikt over hva som skjedde.

– Jeg så det var tre plasser på brua hvor det var ambulanser og hvor det også lå personer som lå skadd, sier han.

Reuters meldte tidligere at minst tolv personer skal være skadet og en gjerningsmann drept i London etter et angrep:

Lite panikk

– Når vi kom til bunnen av pariserhjulet ble vi kjapt evakuert. Vi fikk beskjed om at politiet hadde kontroll og folk gikk rolig til hotellet, sier Askjer.

Hans Edvard Askjer

Fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer, forstod ikke alvoret i hendelsene med en gang.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Han sier at han ikke helt forstod hva som hadde skjedd når han så ambulansene.

– Først så trodde jeg det bare var et menneske som hadde hoppet fra brua. Men det var ikke noe liv i det mennesket, så det gikk gradvis opp for meg at her er det noe som skjer, sier Askjer.

Det var ikke før etter hvert han forstod at det var alvor det som skjedde.

– Vi skjønte gradvis etter hvert at det ikke var noen øvelse eller noe sånt det her. Men det er først når vi nå kom på hotellrommet og ser nyhetene vi ser hvor omfattende det er.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,

 • To mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet og 25 fikk bot i en laserkontroll Utrykningspolitiet gjennomførte i Mæl i Tinn søndag. Høyeste hastighet ble målt til 105 kilometer i timen i 60-sonen.