NRK Meny
Normal

15-åring funnet i god behold

15-åringen som har vært savnet i Birtedalen i Fyresdal ble funnet i god behold ved 1030-tiden.

Laster kart, vennligst vent...

Gutten var på vei til Griddalen lørdag ettermiddag da han forsvant.

Det har blitt søkt med store ressurser etter 15-åringen i hele natt. Gutten ble funnet ved 1030-tiden.

Laster Twitter-innhold

– Vi har ikke fått snakket mye med ham så langt, men bortsett fra at han var litt kald, er han i god form, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen ved Telemark politidistrikt.

Forsvant lørdag ettermiddag

15-åringen fra Arendal var på hyttetur i området sammen med faren sin. Klokken 1755 lørdag ettermiddag var han i kontakt med faren over telefon. Gutten var da på en hytte i Solås, og han skulle sykle til Griddalen, som ligger i Birtedalen på vestsiden av Fyresvatnet. Avstanden er på rundt fire kilometer.

Etter at han snakket med faren på telefon, forsvant gutten, og ved 2130-tiden ble det satt i gang et omfattende søk. Røde-Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, Sivilforsvaret og politihelikopter deltok i søket etter gutten. Søndag morgen ba politiet om hjelp fra folk som er kjent i området.

Gutten ble funnet i det området det har vært søkt i. En som var på hyttetur i området hadde fått med seg at det pågikk en leteaksjon, og vedkommende tipset politiet da han fikk se gutten.

Gjenforenes med familien

Politiet vet så langt ikke hvor 15-åringen har oppholdt seg i løpet av natta. Det var kaldt i området, men gutten skal ha vært godt kledd.

– Han blir nå kjørt opp til foreldrene sine, sier Larsen, som ønsker å rette en takk til alle som har deltatt i leteaksjonen.