NRK Meny
Normal

Full stopp i ferjetrafikken

Kystlink innstiller driften, og 150 ansatte mister jobbene sine.

Kystlink
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Ferjeselskapet Kystlink har ikke greid å skaffe ny kapital og innstiller trafikken fra Langesund til Hirtshals og Strømstad fra tirsdag.

Selskapet trengte mellom 50 og 70 millioner for å fortsette driften.

LES: Kystlink legger ned

Håp om videre drift for Kystlink

SE VIDEO: Kroken på døra for Kystlink

Video nsps_upload_2008_10_20_11_44_48_490.jpg

- Dette er en trist dag for alle. Det er veldig kjedelig for de ansatte og også for kundene våre. Det er ingen hyggelig dag, men vi var kommet til et punkt der vi måtte ta en avgjørelse, sier administrerende direktør i Nye Kystlink AS, Jarle Dragsten til NRK.

Håpet på videre drift

I begynnelsen av okotber ga ledelsen i Kystlink seg selv frist ut måneden til å finne mellom 50 og 70 millioner friske kroner. Det klarte de ikke, og dermed mister alle de 150 ansatte i bedriften jobben.

Dragsten orienterte de ansatte i Langesund om situasjonen på et allmøte i begynnelsen av oktober. Evy Klausen og Sølvi Kjenong er to av 150 ansatte. De hadde da fortsatt håp for arbeidsplassen sin.

- Alle er så glade når vi får være en måned til. Så håper vi at mirakler skjer. Vi koser oss her, sa de to fornøyd til NRK den gang.

SE VIDEO: Trist dag for de ansatte

Video nsps_upload_2008_10_20_12_35_3_497.jpg

Nye Kystlink AS er heleid av trøndermillionæren Ole Bjørnevik, og 2. oktober stilte eieren nok penger til å drive fram til første november. I mellomtida ble det jobbet det intensivt med å finne flere interessenter.

Ingen lett oppgave

Direktør Jarle Dragsten innrømmet at det ikke ville bli noen lett oppgave.

- Det er jo selvfølgelig en utfordring. Det som har skjedd nå er at det har dukket opp to, tre nye interessenter. Hvor seriøse de er, og hvordan de tenker på dette vet vi ikke ennå. Vi skal følge opp de som har kommet, og det blir gjort med stor tyngde. Så blir det gjort en konklusjon i slutten av måneden, sa Dragsten.

Kystlink har ferjeforbindelse mellom Langesund, Strømstad og Hirtshals.

 • Bil kjørt ut av veien

  En bil har kjørt ut av veien på E134 ved Flatsjå. En person i bilen. Personen sier til politiet at han ikke er skadd.

  Laster Twitter-innhold
 • 42 nye boliger på Pors

  42 boliger er planlagt på den 13 mål store løkka som ligger inntil Pors Stadion, hjemmebanen til Pors Grenland på Vessia. Selve bebyggelsen blir litt blandet med både to- og firemannsboliger i tillegg til rekkehus, melder Varden.

 • Felles skatteoppkreverfunksjon

  Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.

 • Helårsdrift for Fjoneferja

  Det blir helårsdrift for Fjoneferja på Nisser fra 1. januar og to år framover som en prøveordning. Dermed får innbyggerne på Fjone som bruker ferja til jobben oppfylt juleønsket sitt av kommunestyret.