Normal

Frykter svinn etter strømbrudd

Strømmen gikk i formiddag på Herkules kjøpesenter. Midt på lyse dagen ble det bekmørkt inne på senteret i Skien, og det har ført til problemer.

Strømmen har gått på Herkules kjøpesenter. Midt på lyse dagen er det bekmørkt inne på senteret i Skien, og det fører til trøbbel.

Cathrine Isaksen, butikksjef i klesbutikken WOW på senteret forteller at mørket skapte hektisk stemning, og kundene ble kastet ut.

Isaksen

FRYKTER SVINN: Kundene blir nå kastet ut, forteller butikksjef i WOW, Cathrine Isaksen.

Foto: Britt Boyesen / NRK

– Det tror jeg er på grunn av sikkerheten. Alarmsystemene virker ikke, du får ikke opp kassa og kortterminalene har tatt kvelden, så kanskje det er for å forebygge svindel. Hindre at folk ser sitt stikk, sier Isaksen.

Taper penger

Selv om de trolig klarer å avverge svinn ved kaste ut kundene, er det fremdeles uheldig med tanke på dagens omsetning, forteller Isaksen.

– Ja, det tror jeg, men det hadde vært verre hvis det var lørdag klokken tolv, men det er jo folk her, og vi har måttet jage folk ut av prøverommet, så vi merker nok det. Og så er det ikke sikkert folk gidder å komme tilbake hvis de først har blitt kastet ut, sier Isaksen.

Strømmen kom tilbake like før klokken halv tre i ettermiddag.

Mørkt flere steder

Isaksen forteller at det er første gang hun opplever strømbrudd.

– Det har ikke skjedd før så lenge jeg har jobbet her, men brannalarmen gikk tidligere helt plutselig, og så stoppet den igjen, men jeg vet ikke om det har noen sammenheng, sier Isaksen.

– Vi hører rykter om at det er mørkt andre steder i Skien også, og kundene blir jaga ut, fortsetter hun.

– Hvor i Skien er det mørkt?

– En annen butikk her sa at Arkaden også har blitt mørkt, så jeg vet ikke om det er hele Skien eller begge sentrene, eller hva det er, men jeg har ikke fått noen varsel fra der jeg bor, sier hun.