NRK Meny
Normal

Nå blir det farligere på sjøen

KRAGERØ (NRK): Mørkere kvelder utover sommeren får politiet til å advare. – Bruk lanterner og senk farten, sier Øystein Skottmyr i politiet.

Øystein Skottmyr

MØRKERE KVELDER: Øystein Skottmyr i politiet frykter ulykker på sjøen utover sensommeren.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vi frykter alltid ulykker. Mørkere kvelder gjør båtkjøringen vanskeligere. Også er det viktig at alle bruker lanterner. Det er viktig for å se og bli sett, sier Øystein Skottmyr.

Det har vært en travel sommer på sjøen. Politiet har stoppet og kontrollert nær 700 båter langs Telemarkskysten. Over 50 båtførere har fått bot, eller blitt anmeldt for ulike forhold.

– 11 båtførere har fått en reaksjon for manglende lanterner, sier politistasjonssjefen i Kragerø.

Les også:

Fokus på lanterner

Han er redd flere vil havne i politiets registre utover sensommeren.

Jeg tror det kan bli mange fler i tiden fremover. I juli er det lyst nærmest døgnet rundt, det blir mørkere kvelder i august. Dette med bruk av lanterner kommer til å være et fokusområde for oss fremover, sier Skottmyr.

Også hos Røde Kors i Telemark er de redd det vil oppstå ulykker i mørket.

– Veldig mange vannscootere kommer kjørende i tussmørket uten lys. Det er klar at vi blir bekymret, sier operativ leder for sjøtjenesten i Telemark Røde Kors Kenneth Kvanaas.

 • Gallefos er den nye brannsjefen

  Morten Meen Gallefos er tilbudt jobben som brannsjef for det nye sammenslåtte brannvesenet i Porsgrunn, Bamble og Drangedal. Gallefos sier til PD at han er glad og ydmyk for tilbudet. Han fikk jobbtilbudet på mandag.

  Morten Meen Gallefos
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålerne av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.

 • En halv million står ubrukt

  Store summer blir stående ubrukte i fond hvert år, fordi for få personer søker på ulike legat og stipend. Til sammen står rundt en halv million kroner ubrukt de siste åra i utdanningslegatet og det sosiale legatet i Skien.