NRK Meny
Normal

Frykter brann i boligblokk i Skien var påsatt

Ingen ble skadd da det natt til torsdag begynte å brenne i kjelleren på en boligblokk i Skien. Politiet mistenker at brannen er påsatt.

Brann i boligblokk

En stund var det aktuelt å evakuere alle de 16 beboerne i denne blokka.

Foto: Kristin Rivrud Møller / NRK

Politiet fikk melding om brannen klokken 2.26.

– Brannvesenet var tidlig på stedet og fikk slukket ilden raskt, men det var mye røyk og det var en stund aktuelt å evakuere hele blokka, men det ble ikke nødvendig, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Kjeller øvre maihaugen

Brannen oppstod i kjelleren på to steder. Den var trolig påtent og politiet er så langt sparsommelig med opplysninger. På gulvet ligger det rester etter brannen.

Foto: Kristin Rivrud Møller / NRK

Det er 16 personer registrert bosatt på adressen.

Alle kunne gå tilbake til leilighetene sine etter hvert, men en person ble sendt til legevakten for sjekk av mulige røykskader.

Tror brannen kan være påsatt

Det ble kun mindre brannskader, men en del røykskader i blokka, ifølge politiet.

– Etter de undersøkelser vi gjorde på stedet i natt, så tyder det på at brannen kan være påsatt, blant annet fordi det brant på to steder, forteller Aaltvedt.

– Av hensyn til etterforskningen vil ikke vi gå ut med mer detaljer rundt dette nå, sier operasjonslederen torsdag morgen.

 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.

 • Reddet seg ut av brennende hus

  Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.