NRK Meny
Normal

Frp vil øke nødhjelpen

Fremskrittspartiet går inn for øke nødhjelpen til de sultrammede på Afrikas horn.

Afrikas horn

Bård Hoksrud (Frp) oppfordrer alle som har mulighet til å støtte hjelpearbeidet på Afrikas horn, og sier Fremskrittspartiet vil støtte eventuelle forslag om å øke den statlige nødhjelpen.

Foto: AP

Det sier Stortingsrepresentant for Telemark, Bård Hoksrud da NRK tok kontakt med han for å høre hvilke strakstiltak han mente burde settes i verk.

Situasjonen for de sultrammede på Afrikas horn har forverret seg, og hjelpeorganisasjonene sier at det nå dør et barn et barn hvert sjette minutt.

Regjeringen har til nå bidratt med 263 millioner kroner i nødhjelp, men det er ikke nok, mener Hoksrud.

– Forferdelig tragedie

– Jeg mener at alle som har mulighet bør bidra, for det er en forferdelig tragedie det som har skjedd der nede, sier Hoksrud.

– Så Fremskrittspartiet er villig til å bruke mer statlige penger på dette?

– Ja, dette er en nødkatastrofe som rammer, og har rammet forferdelig, og da har vi også sagt at det er ting vi ønsker å være med å bidra på. Jeg tror også at det er viktig å oppfordre alle som har muligheten til å være med å bidra nå, for det er helt forferdelig det man nå ser, sier Hoksrud.

Oppfordrer til dugnad

Geir Bekkevold

Stortingsrepresentant Geir Bekkevold fra KrF.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

Stortingsrepresentant Geir Bekkevold fra Kristelig Folkeparti er enig med Hoksrud. Han mener at situasjonen krever mer handling, og mer oppmerksomhet.

– Forståelig nok, med tanke på alt det som har skjedd i Norge, så har fokuset vært her hjemme, men vi må ikke glemme det som skjer på Afrikas horn. Jeg håper at det norske folk stiller opp, og bidrar til at de organisasjonene som er der nede får de nødvendige midler de trenger til å drive nødhjelp, sier Bekkevold.

Han oppfordrer alle til å være med på en dugnad.

– Her må det bidras mer. Vi har hatt ulike dugnader i Norge tidligere, så hvorfor ikke sette i gang en skikkelig dugnad i Norge nå, slik at Kirkens Nødhjelp og Flyktningehjelpen som er representert der nede får mulighet til å gjøre en god jobb, sier Bekkevold.

Bård Hoksrud ville først ikke kommentere saken av hensyn til den selvpålagte borgfreden, men grunnet den ekstraordinære situasjonen på Afrikas horn gjorde han et unntak.

 • Åpner FV651

  Klokken 10.00 i dag åpnes Fylkesveg 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien over fjellet mellom Tinn og Hjartdal er åpen i påska fra fredag 23. mars kl. 10 til tirsdag 3. april. Vegen vil være nattestengt alle dager. Etter påske dvs. 3. april stenger veien igjen, slik at den tørker opp før ordinær åpning.

 • Ikke Porsgrunns ansvar

  Ordfører i Porsgrun, Robin Kåss, sier til NRK at han tar avstand fra Bakkens påstander, og påpeker at kommunen i utgangspunktet ville ha veien et annet sted, og at Porsgrunn ikke er involvert i Statens vegvesens tomtekjøp.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Porsgrunn må betale

  Tomas Bakken fra Bypartiet i Skien reagerer kraftig på at Porsgrunn kommunes eget parkeringsselskap krever erstatning for utbyggingen av Lilleelvkrysset. Bakken sier til Varden at dette er Porsgrunns eget rot, og at Porsgrunn derfor bør ta regninga.

  Tomas Bakken, leder Bypartiet
  Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK