NRK Meny
Normal

Frp vil ha eldreminister

Hvis dagens regjering fortsetter etter valget vil Bård Hoksrud (Frp) ha en egen eldreminister. – Urealistisk, sier potensiell regjeringspartner Høyre.

Bård Hoksrud

Eldrepolitisk talsmann i Frp vil ha en egen statsråd som kun har ansvar for eldreomsorg.

Foto: Åserud

– Vi må ha en minister som har et spesielt ansvar for eldreomsorgen. Jeg ser at helse- og omsorg er et veldig stort fagfelt. Det betyr ofte at eldreomsorg bare er en liten del av det, sier Frps eldrepolitiske talsmann, Bård Hoksrud.

– Veldig stort område

Bård Hoksrud mener at det å ha en egen statsråd dedikert til eldreomsorg vil gi økt fokus på området.

– Jeg mener at helseministeren har gjort mye på eldreomsorg, men hvis du har en som er dedikert til dette område så tror jeg man får fokus på det hele tiden. Nå må en helseminister prate om alt fra sykehus til barnehelse til voksenhelse til eldreomsorg. Det er et veldig stort område og det er derfor jeg tror at det kunne vært bra å ha en egen minister på et område som vi vet det blir flere som har behov i fremtiden, sier han.

– Men vil ikke dette bare føre til mer byråkrati?

– Nei, det skal ikke bli mer byråkrati. Det skal være sånn at man er opptatt av eldreomsorg hele tiden, sier han.

Vil jobbe med dette fremover

Hoksrud mener det er påfallende hvordan politikerne plutselig snakker de eldres sak rett før valget.

– Jeg opplever at politikere løper fra sykehjem til sykehjem og eldreinstutsjon til eldreinstitusjon de to siste månedene før valget, sier han og viser til at han selv har reist rundt siden han kom tilbake til Stortinget for to år siden fordi han tror det er viktig å gjøre det kontinuerlig.

– Dette skal jeg jobbe med fremover. Hvis vi fortsetter i regjering håper jeg virkelig jeg får gjennomslag for å få på plass en eldreminister, fortsetter Hoksrud.

Og den eldreministeren er kanskje deg det da?

– Det får vi se, men jeg tror det ville vært veldig bra å ha fått på plass en eldreminister i hvert fall, sier han.

Også for åtte år siden snakket Frp om muligheten for å få ha en egen eldreminister. Om de får med Høyre på det denne gangen er Hoksrud usikker på:

– Det er jeg ikke så sikker på, så det kan jo bli spennende, men jeg synes at det å løfte debatten og få diskusjonen i gang er kjempeviktig, avslutter han.

Høyre lukker ministerdøren

Helsepolitisk talsperson i Høyre, Kristin Ørmen Johnsen, sier hun har stor sans for å ha fokus på eldreomsorg. Hun er imidlertid ikke enig i at Norge trenger en egen eldreminister.

– Det er urealistisk, men det er viktig å ha fokus på eldreomsorg. Det er blant annet derfor vi har hatt en egen statssekretær med dette som ansvarsområde, sier Johnsen.

 • Gjennomslag i Bambletunnelen

  Klokka ni i føremiddag fyrte Nye Vegar av siste salve i Bambletunnelen – og det tyder at det er gjennomslag. Dette er ein milepæl for arbeidet med nye E18, seier utbyggingssjef Ruth Haug i Nye Vegar.

  Gjennomslag i Bambletunnelen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Telemark Senterparti veks

  Telemark Senterparti auka medlemstalet til 845 medlemer i fjor. Det er femte året på rad at Telemark Senterparti aukar medlemstalet, opplyser fylkespartiet. Auken er størst i Vinje, der kommunepartiet fekk 23 nye medlemer.

 • Tok førarkortet frå 29-åring

  Politiet i Skien har teke førarkortet frå ein 29 år gamal mann frå Agder. 29-åringen køyrde bil i Skien sentrum utan å ha skrapa vindauga for snø og is. I fylgje politiet var det isfrie holet i frontruta på storleik med ei handflate.

 • Skagerak ber om hjelp

  Skagerak Energi brukar helikopter for å kartlegge feil på høgspentnettet etter snøfallet i går. Samstundes oppmodar selskapet kundar med feil på lågspentnettet om å melde frå, slik at selskapet også kan rette desse feila. Klokka 11 i dag hadde selskapet registrert 250 feil i Skien og Siljan.