Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb

Adrian Ness Løvsjø sier opp stillingen som rådgiver i Frps stortingsgruppe, og søker permisjon fra sine verv etter å ha blitt anmeldt for underslag av sin tidligere arbeidsgiver Kiwi.

Adrian Ness Løvsjø

Adrian Ness Løvsjø har sagt opp stillingen som rådgiver Frps stortingsgruppe.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Adrian Ness Løvsjø er ordførerkandidat og gruppeleder for Porsgrunn Frp og rådgiver i partiets stortingsgruppe. Nå trekker han seg midlertidig fra alle verv fordi han er anmeldt for underslag.

Han skriver blant annet dette på sin Facebook-side i kveld:

«På grunn av situasjonen jeg har satt meg selv i har jeg valgt å søke permisjon fra mine folkevalgte og tillitsverv i partiet inntil videre. Jeg vil fremover jobbe hardt for å bygge opp igjen tillit både hos mine partifeller og hos mine nære og kjære. Beklager!»

30.000 kroner

I pressemeldinga skriver han at han ble sagt opp av Kiwi i januar på grunn av et underslag på 30.000 kroner.

I pressemeldingen skriver han at dette er betalt tilbake, og at han angrer sterkt.

– Jeg har i mitt tidligere arbeidsforhold i Kiwi i januar blitt sagt opp på bakgrunn av underslag. Dette er noe jeg angrer sterkt på og som jeg gjerne skulle vært foruten. Saken er anmeldt av min tidligere arbeidsgiver og er under behandling av politiet i Grenland, skriver han i pressemeldingen mandag kveld.

Ness Løvsjø fikk nylig jobben som rådgiver i Frps stortingsgruppe.

– Vil tilbake

NRK har vært i kontakt med Ness Løvsjø tirsdag formiddag, men han ønsker ikke å si noe utover det han skriver i pressemeldinga.

– I dag vil jeg bruke tid til ettertanke og vil være sammen med familien. Har det ganske tøft nå, skriver han i en sms.

På spørsmål fra Varden om han ønsker å komme tilbake som aktiv politiker, svarer han følgende:

– Jeg håper å komme tilbake til politikken. Det foregår noen prosesser. Vi får ta ting når det har roet seg, sier han.

– Trist sak

Leder i Porsgrunn Frp, Nelly Olsen, sier at partiet nå konsentrerer seg om å ta vare på Adrian Ness Løvsjø.

– Dette er en meget trist og beklagelig sak, både for lokalpartiet og for Adrian Ness Løvsjø.

Hun sier videre at det er fint at han informerer åpent om saken og at hun har stor forståelse for at dette er en vanskelig tid for lokalpolitikeren.

– Beklagelig for partiet

Fylkesleder i Frp i Vestfold og Telemark, Frode Hestnes sier det er beklagelig at Ness Løvsjø setter partiet i den situasjonen som han gjør, men støtter at han går ut og innrømmer alt.

– Jeg opplever at han har vært ærlig når det først sprakk.

 Frode G. Hestnes

Frode Hestnes, leder i Vestfold og Telemark Frp.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Hestnes sier han var i kontakt med Ness Løvsjø mandag, og sier det er en tøff situasjon for han å blottstille seg for media og hele Norge, og innrømme en handling han ikke er stolt over.

– Jeg tror nok dette sliter mest på våre egne tillitsvalgte. For de opplever at dette er nok en sak som de må forsvare. Dette er ikke noe å forsvare. Det er en handling som ikke burde vært gjort, og som han må ta ansvar for selv.

Frode Hestnes tror velgerne vil se på den politikken Frp står for.

NRK rekrutterer for tida deltakere til prosjektet Hele Norge snakker, der folk kan bli koblet sammen med noen de er uenige med. 25. mai skal par snakke sammen på arrangementer rundt om i landet. Hvis du vil delta, kan du svare på spørsmålet under for å begynne påmeldingen: