NRK Meny
Normal

Frokost får opp motivasjonen

Voksenopplæringa i Skien er bekymret for kostholdet til mange unge innvandrere. De mener mange er ukonsentrerte og har lite energi fordi de hopper over frokosten. Nå er det innført en ordning som viser seg å gi gode resultater.

Frokost ved voksenopplæringa i Skien

Biniam Andbrhan setter stor pris på å få servert frokost ved voksenopplæringa. Han mener det er både sosialt og bra for læringsutbyttet.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Det er tidlig morgen. Fortsatt en stund til undervisningen starter, men i lokalene til voksenopplæringa i Skien summer det med folk. Mange sitter sammen og spiser frokost.

Midt i rommet står ei tralle med brød, pålegg, juice og melk, kaffe og te. En av dem som har forsynt seg er Omar Abdallah.

– Det er deilig med frokost og det gir litt motivasjon til å komme seg tidlig på skolen, sier han.

Bekymret for kostholdet

De siste ukene har det blitt satt fram frokost fra kl. 8, to dager i uka. Det har allerede blitt et populært tiltak.

Mange av dem som kommer for å spise, forteller at de føler seg mer konsentrert og våken når de har fått et skikkelig måltid før skoledagen starter.

Les også:

De fleste som kommer som innvandrere til området, er innom voksenopplæringa her. De får grunnleggende norskopplæring og mulighet til å komme i gang med utdanningen som trengs for å fortsette på andre skoler.

Cecilie Ødesneltvedt

Cecilie Ødesneltvedt ved voksenopplæringa i Skien sier de har vært bekymret for kostholdet til flere av elevene ved skolen.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Rådgiver Cecilie Ødesneltvedt sier de var bekymret over at, spesielt unge menn, hadde et dårlig kosthold og kom på skolen uten mat.

– Vi så at det var en del som drakk energidrikker og andre ting enn det som er lurt. Spesielt de unge guttene kom med det eller uten å ha spist noe som helst.

Klar forbedring for elevene

Hun sier lærerne forteller at de har merket en klar forbedring, bare på de ukene som har gått siden ordningen ble innført. Hun mener det også er bra for miljøet på skolen.

– Jeg tror de opplever at det er godt å få spist frokost. Da har de mer å gå på når det gjelder læring.

Ordningen med frokost kommer til å fortsette framover. Det er blant andre Omar Ise glad for.

– Alle elevene kommer litt tidligere på skolen. Vi kan konsentrere oss og lære mer, sier han.