NRK Meny
Normal

Johnsen: – Det blir en fotballfest

SKIEN (NRK): I dag spiller Frode Johnsen på bortelaget når hans moderklubb Skotfoss tar i mot Odd til første runde i cupen.

Frode Johnsen

Frode Johnsen har skåret 132 mål i Eliteserien, og hans 132. mål gjorde at han tok nok en rekord. Nå ser han frem mot cup-oppgjøret mot klubben han selv startet i.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Skotfoss har jo selvfølgelig betydd mye for min karriere, det var jo her alt startet, forteller Johnsen.

Johnsen gleder seg til å møte gamleklubben, og til tross for det tette kampprogrammet denne uken, håper han likevel at han starter kampen. Men hvis han skulle skåre, så blir det ikke noen ellevill feiring forteller han.

– Jeg tror ikke det blir noe villmanns feiring da nei, sier Johnsen med et smil.

Tror på en fotballfest

I dag klokken 18.00 tar Skotfoss i mot Odd på Skotfoss Stadion KG til den første runden i cupen. Johnsen selv tror det kan bli en morsom affære.

– Jeg tror det kan bli veldig gøy. Det blir en fotballfest med mye folk.

Han syntes det er bra for Skotfoss at de har kommet seg til 1. runde i cupen, og spissen tror klubben er ganske begeistret for at det er Odd som kommer på besøk.

– Skotfoss-guttane er sikkert veldig fonøyd med at de fikk Odd.

Tjent godt på Johnsen

– Det er en veldig artig historie, Skotfoss skrev en veldig god og lukrativ avtale med Odd. Det var ingen som regna med jeg skulle bli solgt for 16 millioner til Rosenborg, da ble det mye penger på Skotfoss. Både Odd og Skotfoss var nok fornøyd med den avtalen, sier Odd-spissen.

Hva tenker du om at mye av det er din fortjeneste?

– Det er veldig gøy, det er sånn fotballen bør være. Når breddeklubbene har vært med å oppfostre gode spillere, så bør de få noe tilbake.

Slo nok en rekord

Bodø/Glimt-Odd

Frode Johnsen skåret det første målet i Odds 4-2 seier borte mot Bodø Glimt.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

I helgen scoret Johnsen 0-1 målet mot Bodø Glimt. Med det målet klatret han forbi den tidligere Milan-proffen Alessandro Costacurta, og er nå den eldste målskåreren i respektive ligaer i Europa siden millenniumsskiftet.

– Jeg har ikke noe forhold til sånne statistikker. Gleden ved å spille er det viktigste, og når jeg er ansatt som spiss, så skulle det bare mangle at jeg skåret noen mål, sier Johnsen.

Hvor skal dette ende, blir du toppscorer i år?

– Vi får se, ingenting er umulig. Men det blir nok vanskelig.